Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Akpınar köyünde yaptırılan taziye evi ve sosyal tesisinin açılışı Kozaklı İlçe Kaymakamı Yasin Gürkan'ın katılımıyla törenle açıldı! 

Akpınar köyü muhtarı Minnet Abdioğlu'nun öncülüğünde hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle imece usülü yapımı tamamlanan "Taziye Evi Çok Amaçlı Sosyal Tesis" açılışını Kozaklı Kaymakamı Yasin Gürkan, Kozaklı Belediye Başkanı Sefer Neslihanoğlu, muhtar Minnet Abdioğlu köylüler ve çocuklarla birlikte yaptı.

İlçe Müftüsü Atıf Akşit'in yapmış olduğu dualarla açılan taziye evi ve sosyal tesisi Akpınarlı vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.

Kozaklı İlçe Kaymakamı Yasin Gürkan açılış töreninde yaptığı konuşmasında; "Bu esere vesile olan başta muhtarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Akpınar Kozaklı ilçemizin önemli bir köyü. Zira ilçemizin su ihtiyacının yarısı burdan sağlanıyor. Bu güzel köyümüzü de böylesine anlamlı bir açılış için bulunmaktan dolayıda büyük bir memnuniyet duyuyorum. Taziye evi ve sosyal tesisi köyümüze ve tüm vatandaşlarımıza Hayırlı Olsun" dedi.

Akpınar köyü muhtarı Minnet Abdioğlu'da yaptığı konuşmasında; "Akpınar köyü muhtarlığı taziye evi ve sosyal tesisimizin açılışı

Öncelikle 30 Ağutos Zafer Bayramınızı kutluyor, bu cennet vatanı bize kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi kahraman gazilerimizi rahmetle yad ediyoruz. Bu anlalı günde köyümüze bir tesis daha kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Bu tesisin yapılmasında yüzde yüz yardımlaşma ve dayanışma örneği gösterdik. Köyümüze ait tarlaları imece usülü ile ekip biçtik gelirleri doğru yerlerde kullandık. Çok şükür Rabbim bize bitirmeyi nasip eyledi.  Ufkumuzda yeni projelerimiz ve sürprizlerimiz var. İnşallah sizlerin ve devletimizin destekleriyle onlarıda köyümüze kazandıracağız. Bu vesile ile Sayın Kozaklı Kaymakamımıza ve bütün misafirlerimize teşriflerinden dolayı köyümüz ve Akpınar köyü muhtarlığı ihtiyar heyeti olarak sonsuz teşekkürler ederim" dedi.

Açılış sonrası verilen ikramların ardından tören son buldu.