Çevre

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesi buz kesti! Eksi 6.2'yi gördü

Meteoroloji Gözlem İstasyonundan alınan meteorolojik parametrelerde bu gece eksi 6,2 dereceyle Derinkuyu Nevşehir'in en soğuk ilçesi olarak kayıtlara geçti.

Hava sıcaklığının sıfırın altına kadar düştüğü Nevşehir'de bazı süs havuzları, çeşmeler ve bazı tarım arazilerini adeta buz tuttu. Balkanlardan gelen soğuk hava Nevşehir'de hayatı olumsuz etkiledi. Son günlerde 10 derece birden düşen hava sıcaklığı nedeniyle kombiler yanmaya başladı. Soğuk hava bazı tarım arazilerini de olumsuz etkiledi. Bağ ve bahçelerde sebze ve meyvelerde buzlanmanın olduğu görüldü.

Meteoroloji Gözlem İstasyonundan alınan meteorolojik parametrelerde bu gece eksi 6,2 dereceyle Derinkuyu Nevşehir'in en soğuk ilçesi olarak kayıtlara geçti.

Nevşehir'de dünün en soğuk gecesini yaşayan 3 ilçemiz;

  • Derinkuyu: -6,2
  • Avanos: - 4,6
  • Ürgüp: -3,5 

Nevşehir'de zirai don bağ ve bahçelerde etkili oldu

Nevşehir il genelinde sabah saatlerinde yaşanan zirai don olayı ve buzlanma Bağ ve Bahçelerde zarara neden oldu.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünün uyarılarının ardından sabah saatlerinde Nevşehir ve ilçelerinde yer yer eksi 6 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı akabinde zirai don olayını meydana getirdi. Bağ ve Bahçelerde kalan mahsulleri don vurdu.

Kozaklı ilçesine bağlı Akpınar köyü muhtarı Minnet Abdioğlu FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Bugün sabah sulu tarlada akşamdan kalan suların buzlandıgını gördüm. Allah yardımcımız olsun havalar kurak ve soğuk gidiyor. Çiftçilerimiz tam hız tohumu toprakla buluşturdu gerisi takdir rabbimden hayırlı bereketli yağmurlar bekliyoruz inşallah" dedi.

İşte Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Akpınar köyünden bu sabah anlık görüntüler...