Nevşehir

Nevşehir'in gelini Azerbaycan'da milletvekili oldu

Azerbaycan'da düzenlenen 7. Dönem Milli Meclis seçimlerinde, Nevşehir'in gelini Fatma Yıldırım yeniden Azerbaycan Milletvekili seçildi.

Azerbaycan'da düzenlenen 7. Dönem Milli Meclis seçimlerinde, Nevşehir'in gelini Fatma Yıldırım yeniden Azerbaycan meclisinde Berde Milletvekili seçildi.

Nevşehir Ürgüplü iş insanı Bahri Yıldırım'ın eşi  olan Fatma Yıldırım'ın Bede Milletvekili seçilmesi Nevşehir'de de sevinçle karşılandı.

Yıldırım, 7. Dönem Milli Meclis seçimlerinde yeniden meclise seçilmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek; "Əziz Bərdəlilər! Parlament seçkilərində mənə səs verən bütün seçicilərimə öz dərin təşəkkürümü bildirirəm. Birlikdə yola davam!!"! (Sevgili Barda halkı! Milletvekili seçimlerinde bana oy veren tüm seçmenlerime derin şükranlarımı sunuyorum. Birlikte yola devam!!!) dedi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Milletvekili Fatma Yıldırım Kimdir?

Fatma Vidadi kızı Yıldırım, 12 Ocak 1973'te Bakü şehrinde entelektüel bir ailede doğdu. Bakü Devlet Üniversitesi Fizik Fakültesinden mezun oldu. Fiziksel ve matematik bilimleri adayı.

1994-2012 yıllarında bilimsel ve pedagojik faaliyetlerin yanı sıra insan kaynakları yönetimi alanında çeşitli özel şirketlerde çalıştı. 2012-2016 yıllarında Azerbaycan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu'na bağlı "İçerişeher" Devlet Tarihi-Mimari Rezerv Dairesi'nin hukuki ve organizasyonel güvence dairesi başkan yardımcısı, 2016-2018'de Enformasyon Başkanı olarak görev yaptı. Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Konut İnşaat Ajansı Güvence ve İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı, daha sonra 2018-2020 yıllarında Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Şehir Planlama ve Mimarlık Komisyonu'nda İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı olarak görev yaptı.

Yeni Azerbaycan Partisi üyesidir. 2012 yılından itibaren görev yaptığı devlet organlarında Yeni Azerbaycan Partisi'nin bölgesel teşkilatlarının başkan yardımcısı ve aynı zamanda Birleşik Sendikalar Komitesi'nin başkanı olarak görev yaptı.

2000-2009 yıllarında Belçika Krallığı'nda faaliyet gösteren "Avrupalı ​​Azerbaycanlıların Merkezi" diaspora örgütünün başkanlığını yaptı.

2020 yılından bu yana Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi 6. Toplantısının milletvekili olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Milli Meclis "Bilim ve Eğitim"in "Tabii Kaynaklar, Enerji ve Ekoloji" komisyonlarının üyesidir.

Nevşehirli Bahri Yıldırım ile evli ve iki çocuk annesidir.