Nevşehir’in il oluşunun 70. Yıl dönümü Kayaşehir’de düzenlenen tören ile kutlandı. Etkinlik kapsamında konser ve havai fişek gösterisi düzenlendi.

Kayaşehir’de düzenlenen tören ilk olarak çocuklar için düzenlenen eğlence programı ile başladı.  Sünnet Şöleni kapsamında sünnetleri yapılan 200’ü aşkın çocuğun da aileleri ile birlikte katıldıkları program daha sonra halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Ardından konuşan Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir’in il oluşunun 70. Yıl dönümünü kutlamanın heyecanı Nevşehirlilerle birlikte şehrin gözbebeği olan Kayaşehir’de kutlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Nevşehirlilerin arzu ettikleri, hayalini kurdukları bir şehir imar ve inşa etmek için büyük çaba gösterdiklerini kaydeden Arı, kendisine verdiği desteklerden dolayı tüm Nevşehirlilere teşekkür etti.

Daha sonra sahne alan Mustafa Kemal Şimşek seslendirdiği türkülerle Nevşehirlilere müzik ziyafeti sundu.

Konser programı sırasında gerçekleştirilen havai fişek gösterisi ilgiyle izlenirken Meryem Ana Kilisesi ve Kayaşehir VR Merkezi’nin tamamlanan aydınlatmalarının açılmasıyla da adeta görsel bir şölen sunuldu.