Vali Fidan’ın Nevşehir’in İl Olmasının 70. Yıldönümü Mesajı

Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir'in İl Oluşunun 70. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Nevşehir Valisi Ali Fidan mesajında: Anadolu’nun kalbinde yer alan güzide şehrimiz Nevşehir’imizin 70’inci kuruluş yılında görev yapmaktan ve Nevşehir’de yaşamaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Kapadokya Bölgesi hem tarihi süreçte bölgede egemen olan uygarlıkların bıraktığı zengin bir tarihi eser ve kültürel varlığa hem de volkanik yapılarla çevrili olmasıyla oluşan eşsiz tabiat harikası güzelliklere ve coğrafi oluşumlara sahiptir.

İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden kalkınmasına katkı sunmak, tarihi zenginliklerinin tanıtımı ve turizm potansiyelinin değerlendirilmesine vesile olmak, eğitimdeki başarısının devamı ve eğitimde daha da üst seviyelere çıkarılmasını sağlamak hepimizin ortak hedefidir.

Bu hedef doğrultusunda ilimiz, benzersiz coğrafyası, tarihi dokusu ve kültürel zenginliğiyle de zaman içinde Türkiye’nin turizm denilince akla ilk gelen şehirleri içerisinde yerini almayı, adından söz ettirmeyi başarmıştır. Nevşehir, aynı zamanda ülkemizin dünyaya açılan en önemli kapılarından birisidir.

Vatandaşlarına imkân oluşturan, refahı ve adaleti tesis etmek için çaba gösteren tüm kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte ilimizin her alanda daha da ileri gitmesi için gayretli bir çalışmanın içerisindeyiz. İlimizin yatırım çekmesi, tanıtımı, ihracat yapması, toplumsal bütünlüğünü koruması, sosyal yapısının güçlenmesi gibi her konuda gayret gösteriyoruz.

Kadim bir tarihe ve medeniyete sahip olan Nevşehir, il oluşundan bugüne kadar geçen sürede sakin bir yapıya sahip olan güzide bir Anadolu şehri olmasının yanı sıra turizm, tarım ve sanayi alanlarında da büyük gelişim kaydetmiştir. Eşine az rastlanacak güzelliklere sahip kadim şehrimizi hep birlikte el ele verip sizlerin de desteği ile daha güzel yarınlara taşıyacağımıza inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Nevşehir’imizin il oluşunun 70’inci kuruluş yıl dönümünü kutlar; ilimizin gelişmesi, büyümesi ve kalkınması için emek veren bürokratlara, siyasetçilere, sivil toplum kuruluşlarına, meslek kuruluşlarına ve tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunar, Nevşehirli hemşehrilerimi saygı ve sevgiyle selamlarım.

Milletvekili Özgün’den 70. yıl mesajı

AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 20 Temmuz 1954 tarihinde Nevşehir’in Bakanlar Kurulu Kararı ile il oluşunun 70. yıldönümünü kutladı.

Özgün, “Nevşehir’imizin İl oluşunun 70.sene-i devriyesi tüm hemşerilerimize kutlu olsun. Kadim şehrimize emeği geçen ecdadımızı, rahmetle ve minnetle anıyoruz. Hep birlikte daha güzel bir Nevşehir için çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Milletvekili Çalışkan’dan 70. yıl mesajı

AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, “Şehr-i huzur” olarak tanımladığı Nevşehir'in il oluşunun 70. yıl dönümünü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kutladı.

Çalışkan yaptığı paylaşımda, “Bugün ‘Şehr-i huzur’, Nevşehir'imizin il oluşunun 70. sene-i devriyesi. Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın Muşkara'sından bugünlere dek memleketimizin büyümesine ve gelişmesine katkısı olan herkese teşekkür ve minnetle.” ifadelerine yerdi.

MHP Nevşehir Milletvekili Kılıç’tan 70. yıl mesajı

MHP Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç 20 Temmuz 1954 tarihinde Nevşehir’in Bakanlar Kurulu kararı ile il oluşunun 70.Yıldönümünü Kutladı.

Kılıç, “Nevşehir’imizin İl oluşunun 70.Yıldönümü tüm hemşerilerimize kutlu olsun. Hep birlikte daha güzel bir Nevşehir için çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Başkan Arı’ın Nevşehir’in İl Oluşunun 70. Yıl Dönümü Mesajı

Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir’in Bakanlar Kurulu kararı ile 20 Temmuz 1954 tarihinde il oluşunun 70. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Arı, köklü geçmişi, tarihi değerleri, coğrafik özellikleri ve turizme katkıları ile her zaman önemli bir yere sahip olan Kapadokya’nın merkezi konumundaki Nevşehir’in sosyal, kültürel ve ekonomik olarak kalkınmasını sağlamak, şehrin tarihi zenginliklerinin tanıtımı, turizm potansiyelinin daha etkin değerlendirilmesinin temel hedefleri olduğunu vurguladı.

Arı, “Bu önemin farkında olan bu kentte yaşayan insanlar ve yerel yöneticiler olarak ilimizin daha da büyüyüp gelişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz, bundan sonraki çalışmalarla da bunu sürdürüp Nevşehir’i daha iyi yerlere getireceğiz. Milletimize bu seviyede hizmet üretmek, şehrimizin kalkınmasına, insanımızın refahına, huzuruna katkı sağlamak bizler için büyük bir heyecan vesilesidir.”  dedi.

8’i büyük olmak üzere 20 farklı medeniyete ev sahipliği yapan kadim şehir Nevşehir’in bu seviyelere ulaşmasında Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’yı rahmet ve minnetle yad ettiklerini kaydeden Başkan Arı, Nevşehir'i hak ettiği marka şehir kimliğine kavuşturmak için önümüzdeki süreçte birçok alanda çeşitli projeleri hayata geçireceklerini vurguladı.

Belediye Başkanı Arı daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü;

 “İlimizin gelişme sürecinde katkısı olan başta saygıdeğer valilerimiz olmak üzere, bugüne kadar görev yapan milletvekillerimize, seçilmiş belediye başkanlarımıza, siyasetçilerimize, kamu kurumu yöneticilerine ve çalışanlarına, oda ve meslek teşekküllerine, sivil toplum kuruluşlarına, basınımıza, Nevşehir dışında yaşayan, yüreği Nevşehir için çarpan herkese teşekkür ediyorum. Nevşehir Belediye Başkanı olmaktan ve bu kadim şehre hizmet edecek olmaktan duyduğum mutluluğu ifade ederek, Nevşehir’in il olmasının 70. kuruluş yıl dönümünü kutluyor,  Nevşehirli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Salaş, Nevşehir'in İl Oluşunun 70.'inci yıl dönümünü kutladı

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Başkanı İbrahim Salaş, 20 Temmuz 1954 tarihinde Nevşehir’in Bakanlar Kurulu kararı ile il oluşunun 70. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

NTB Başkanı Salaş, Nevşehir’in 70.'inci kuruluş yılında Nevşehirli olmaktan, Nevşehir’de yaşamaktan ve bu şehire hizmet etmekten son derece mutluluk ve onur duyduğunu söyledi.

Başkan Salaş; kadim ve serhat şehir Nevşehir'in il oluşunun 70.'inci yılını kutladıklarını belirterek, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Nevşehir'in bugünkü konumuna kolay gelmediğini söyledi.

Tüm Nevşehirlilerin şehirlerinin değerini bilip hep beraber onu kalkındırmak ve hak ettiği konuma getirmek için çaba göstermesi gerektiğini vurgulayan Başkan Salaş: "Biz bu yüzden gece demeden gündüz demeden çalışacağız ve Nevşehir'i kalkındıracak, tüm değerlerimize değer katıp bir araya getirerek onu gelişmiş medeniyetler seviyesine hep birlikte çıkaracağız.

Biz Nevşehir Ticaret Borsası olarak, kentimizin yatırım yapılan bir şehir olması, ihracat yapması, sosyal yapının güçlenmesi ve toplumsal bütünlüğümüzün korunması için çaba gösteriyoruz. Tüm Borsa üyelerimizle birlikte bu şehrin bir dinamiği olarak halkımıza güzel hizmetler götürmek bize mutluluk veriyor. İşte bu yüzden dur durak demeden çalışıyoruz. Bu tarihin önemine binayen Nevşehir’imizin 20 Temmuz 1954’te Bakanlar Kurulu kararı ile il oluşunun 70.'inci yılını kutluyor, değerli vatandaşlarımıza saygılar sunuyorum." dedi.

Pınarbaşı "İlimizin Bugünlere Gelmesinde Emeği Geçenlere Teşekkür Ederiz"

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NEVESOB) Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Nevşehir’in il oluşunun 70. yıl dönümünü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı. 
Mesajında Pınarbaşı; “20 Temmuz 1954 tarihinde il olan ve o günden bu yana tarihi ve turistik değerlerinin yanında ekonomik, sosyo-kültürel özellikleriyle ülkemizin en önemli yerleşim merkezlerinden biri olan Nevşehirimizin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz. 
İlimize emeği geçenlerden vefat edenlere Allah’tan rahmet dilerken, halen ilimize hizmet için çalışan tüm siyasetçilerimize, bürokratlarımıza, sivil toplum örgütleri temsilcilerimize ve basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

NTSO Başkanı Parmaksız, Nevşehir’in il oluşunun 70.yıldönümü mesajı yayımladı

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Nevşehir’in il oluşunun 70. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Parmaksız mesajında:

“Nevşehir ‘Güzel Atlar Ülkesi’ anlamına gelen (Farsça Katpatuka) Kapadokya Bölgesinin merkezinde yer alır. Nevşehir hem tarihi süreçte bölgede egemen olan uygarlıkların bıraktığı zengin bir tarihi eser ve kültürel varlığa, hem de volkanik dağlarla çevrili olması nedeniyle oluşan eşsiz tabiat harikası güzelliklere ve coğrafi oluşumlara sahiptir. Nevşehir 20 Temmuz 1954 tarihinde Kanun Hükmünde Kararname ile il statüsüne kavuşturulmuştur. Nevşehir’imiz, il oluşunun 70. yıl dönümünde sahip olduğu doğası, turizmi, ekonomisi, tarımı, eğitimi ve mevcut potansiyelleriyle ulaşmak istediği refah düzeyine doğru sağlam ve emin adımlarla ilerlemektedir.

Nevşehirimiz köklü tarihi, kültürel mirası, zengin doğal güzellikleri ve bereketli topraklarıyla birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Tarihi ve kültürel zenginliklerimizi koruyarak ve yaşatarak gelecek nesillere aktarmak hepimizin başlıca görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Nevşehir ilimizin 70. yılını kutluyor, Nevşehirli hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.