Nevşehir

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde toplu açılış töreni

Nevşehirli hayırseverimiz Dr. Doğan Birgül ve değerli eşi Dr. İsmet Birgül tarafından Kozaklı ilçesinde yaptırılan Aile ve Dinî Rehberlik Bürosu'nun açılışı

Nevşehirli hayırseverimiz Dr. Doğan Birgül ve değerli eşi Dr. İsmet Birgül tarafından Kozaklı ilçesinde yaptırılan Aile ve Dinî Rehberlik Bürosu ile Gençlik Merkezi, Sultan Alparslan Kur'an Kursu ve Dr. Doğan Birgül Kreşi'nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Mehteran takımının dinletisi ve yemek ikramının da olduğu açılış, Kozaklı'da devlet-millet kaynaşmasına ve millî birlik ve beraberliğe vesile oldu.

Resmi açılış törenine Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün, Prof. Dr. Filiz Kılıç, Kozaklı Kaymakamı Yasin Gürkan, Kozaklı Belediye Başkanı Sefer Neslihanoğlu, Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı, Nevşehirli hayırseverimiz Dr. Doğan Birgül ve değerli eşi Dr. İsmet Birgül, Nevşehir İl Milli eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Nevşehir İl Müftüsü Kazım Güzel, il ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Amacımız Doğan Birgül'ler İsmet Birgül'ler yetiştirmektirdir

Mehteran takımı gösterilerinin ardından Saygı duruşu ve istikal marşı ile başlayan resmi açılış törenininde açılış konuşmasını yapan Kozaklı Kaymakamı Yasin Gürkan yaptığı açıklamasında; "Kapadokya'nın kaplıca merkezi Kozaklı'da bugün resmi açılışını yaptığımız hayırseverlerimizin isimlerini taşıyan Dr. Doğan – Dr. İsmet Birgül Aile ve Dinî Rehberlik Bürosu'nda her hafta belli günlerde ailelerimizin temel taşı bayanlar bir araya gelerek eğitim faaliyetleri yapmaktadır. Ümüthan Olgun Diyanet Gençlik Merkezinde konferanslar verilip, kitap okuma grupları kurulacak ve oyun alanlarında çocuklarımız ve gençlerimiz keyifli vakit geçireceklerdir. Yine Sultan Alparslan 4-6 Yaş Kur’an Kursunda hafta içi 16 öğrencimizeğitim görmektedir.  Değerli hayırsever hemşehrimiz Dr. Doğan Birgül ismini taşıyan Dr. Doğan Birgül Kreşi'nde de yavrularımız gelecek adına gelişimini sağlamaktadırlar. Ben bu vesile ile değerli hayırsever hemşerimiz Birgül ailesine teşekkürlerimi bir borç biliyorum" dedi.

Nevşehir'in Doğan Bir Gül'ü Kozaklı'da çiçek açtı

Nevşehirli hayırsever Dr. Doğan Birgül yaptığı konuşmasında; "Türkiye'nin en büyük sıkıntının eğitimsizlikten geldiği düşüncesiyle kazandığımız paralarla, doyduğumuz ve yaşadığımız İstanbul ile birlikte her zaman hemşehrisi olmakla gurur duyduğum doğduğumuz Nevşehrimize, Kozaklı ilçemizin "Eğitimine destek olmak için" eserlerin yapılmasına katkıda bulunduk. Bu eserlerin yapılmasında şüphesiz en büyük desteği eşim Dr. İsmet Birgül'den gördüm. Bu vesile ile başta eşime aileme ve bizlere bu konuda katkı sunan değerli Devlet büyüklerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonrada katkılarımız devam edecek. " dedi.

Dr. İsmet Birgül'de "Çok şükür Allahıma bu günleride gördük. Memleketimize bir çivi çakanlardan Allah razı olsun. Bugün hem çok duygu doluyum hemde çok onurluyum. Kozaklı ilçemizi dünden bugüne gelişiminde önemli mesafeler kaydetmiş olmasından çok mutlu oldum. Termal kaplıcalar diyarı Kozaklı'da daha yapılacak çok işler var. Medeniyetlerin beşiği orta Anadolu'da Nevşehir'imizin güzel ilçesi Kozaklı'mızda bugün bu törene katılım gösteren herkese teşekkürler." dedi.

Yemekli düzenlenen resmi açılış töreninde konuşmaların ardından yapılan eserlere katkı sunan isimlere başarı belgelerini veren Nevşehir Valisi Ali Fidan daha sonra Nevşehirli hayırsever Birgül ailemize plaket takdimi yapıldı.

Nevşehir Valisi Ali  Fidan, “Yatırımların en güzeli insana yapılan yatırımdır. Geleceğimizi eğitime önem vererek inşa edebiliriz. Bu güzel tesislerin yapılmasında büyük katkılar sağlayan Doğan ve İsmet Birgül ailesine ve destek veren tüm hayırseverlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Açılışa katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün; "Dr. Doğan – Dr. İsmet Birgül Aile ve Dinî Rehberlik Bürosu Ümüthan Olgun Diyanet Gençlik Merkezi Sultan Alparslan 4-6 Yaş Kur’an Kursu Valimiz Ali Fidan, İl Protokolümüz ve Hayırsever Dr. Doğan Birgül - Dr. İsmet Birgül’ün katılımıyla Kozaklımızda bir dizi açılışa vesile olduk. Hayırseverlerimiz Dr. Doğan-İsmet Birgül’e teşekkürlerimizi sunuyorum." dedi.

Kozaklı Belediye Başkanı Sefer Neslihanoğlu; "Dr. Doğan Birgül - Dr. İsmet Birgül Aile ve Dini Rehberlik Merkezi ve Dr. Doğan Birgül Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin açılışını gerçekleştirdik. Nevşehir Valimiz Sayın Ali Fidan’a, Dr. Doğan Birgül Bey ve eşi Dr. İsmet Birgül hanımefendiye, ilçe kaymakamımız Sayın Yasin Gürkan’a, Nevşehir milletvekillerimize ve Kozaklı halkına açılışa katılımlarından dolayı teşekkür ederiz." dedi.

Tören sonrası yapılan eserler ziyaret edilirken Dr. Doğan Birgül tarafından kaleme alınan kitaplarını imzalayarak Nevşehir Valisi Ali Fidan ve Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Filiz Kılıç'a takdim etti.