Yerel

Nevşehir'in Mustafapaşa köyü yeniden belde statüsü kazandı

Nevşehir'de yeniden beldelik statüsüne kavuşan Başdere ve Suvermez'den sonra bir sevindirici haberde Mustafapaşa için geldi.

Nüfusunun 2000 kişinin altına düşmesi üzerine 2014 yılında köy statüsüne alınan Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyü tekrar belde olmak için gün sayıyor.

Dünyanın En Güzel Turizm Köyü seçilen Mustafapaşa yeniden Belediye oldu

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünün, yürütülen hukuki süreç sonucunda yeniden belde olması yolunda önemli bir gelişme yaşandı.

Edinilen bilgilere göre, Mustafapaşa köyünün 2012 nüfüsunun 2000 üzerinde olması hasebiyle açılan davayı kazandı  ve yeniden belediyelik tüzel hakkı kazandı.

Mustafapaşa Köyü Muhtarı Gültekin Kan, "Şükürler olsun ilk adım haberi geldi. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Hoşgeldin Mustafapaşa Belediyesi Mustafapaşa halkına hayırlı olsun" dedi.

Başdere, Suvermez ve son olarak Mustafapaşa ile birlikte Nevşehir'de Belde sayısı 15'ten 18'e çıkarken, Belediye sayısı da 23'ten 26'ya yükseldi.

Öte yandan, MHP TBMM Grup Başkanvekili Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç da, "Yeniden Belde olan; Mustafapaşa’mıza hayırlı olsun" mesajı yayınladı.