Nevşehir merkez ilçeye bağlı Nar Belediyesi ekipleri, kasaba genelindeki yeşil alanlarda Sonbahar temizliği çalışması başlattı.

Ekipler, kasabanın bir çok noktasındaki park, bahçe ve yeşil alanlarında ağaç ve çalı gruplarında, sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte budama çalışması yapıyor.

Başkan Özçelik, ekiplerin kasaba merkezinde ve kırsal mahallelerde ağaç dipleri ile yol ve kaldırım kenarlarındaki yabani otların temizlenmesi için çalışma başlattığını kaydetti.

Temiz kasaba, temiz Nar...

Ekiplerin yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Nar Belediye Başkanı Süleyman Özçelik; “mahalle aralarında, sokaklarda, yol kenarlarında, bordür diplerinde görsel kirlilik yaratan yabani otları ekiplerimiz temizliyor. Kasabamızın çehresini değiştirecek, görünümünü güzelleştirecek, cadde ve sokaklarımızı rahatlatacak çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda kasaba genelindeki yeşil alanlarda kapsamlı bir sonbahar temizliği çalışması başlattık ve boyları uzayarak görüntü kirliliği oluşturan yabani otları temizliyoruz. Yol kenarlarında, bordür diplerinde ve kaldırım kenarlarındaki yabani otları biçiyoruz. Bu çalışma ile bir yandan yangın riskini bir yandan da görüntü kirliliğini ortadan kaldırmış oluyoruz. Sokaklarımızın düzeni ve temizliği, vatandaşlarımızın rahatı için tüm ekiplerimizle çalışmaya devam ediyoruz. Tüm mesai arkadaşlarımıza çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” dedi.

Başkan Özçelik, ekiplerin çalışmalarını ağaçların uyumaya ve dinlenmeye geçtiği Ekim, Kasım ve Aralık aylarında, çalı türlerinin ise yılda iki kez budandığını belirtti.

Dronla çevre temizliği denetimleri devam ediyor.

Halkın sağlığı, huzuru, konforu ve temiz bir çevrede yaşayabilmesi için çalışmalarımız sokak sokak, cadde cadde devam ediyor.

Başkan Özçelik temizlik çalışması dışında; "Türktelekom ile ortak gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında kasabamızın her noktasına Fiber İnternet Hattı çalışmalarımız devam etmektedir. Öte yandan Zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından denetimlerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için marketlerde fahiş fiyat artışı, gramaj eksikliği, etiket ve SKT denetimlerini gerçekleştirdik. Ayrıca Hacı Bektaşi Veli Bulvarı yeni kanalizasyon hattı çalışmamız da sürüyor" dedi.