Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir'in Ürgüp İlçemize bağlı Sarıhıdır Köyünde; “KOP Fide Yetiştirme Tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Tesiste incelemelerde bulunan Vali Ali Fidan, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş’ten fide üretim süreci hakkında bilgiler aldı.

İl Müdürü Özgür Memiş; Ürgüp Sebze Üreticileri Birliğinin müteşebbisleriyle, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve Konya Ovası Kalkınma İdaresi Başkanlığı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklen tesisin, 5 tünelden oluştuğunu ve 2.000 m² alanda tam otomasyonlu, katı yakıtla ısıtılan fide üretim serasında sebze üretimi dönemi için sebze fidesi üretimi yapılacağını sezon haricindeki dönemde ise süs bitkisi fidesi yetiştiriciliği ile üretime devam edeceği belirtilerek, bölge şartlarına uygun, hastalıklara dayanıklı ve kaliteli sebze fidelerin üretilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Tesisi gezen Vali Fidan, sebze tohumu ekimi gerçekleştirdi, serada incelemelerde bulundu yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerinde Valimiz Sayın Ali FİDAN’a, Ürgüp Kaymakamı Mesut TABAKCIOĞLU, İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür MEMİŞ, kurum yöneticileri, Ürgüp Sebze Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet DURAN, Köy Muhtarı ile İl Müdürlüğü proje sorumluları eşlik etti.