Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde 2014’de köy statüsüne düşürülen Suvermez mahkeme kararıyla yeniden belde oldu. Derinkuyu Kaymakamı Konuralp YILMAZ kayyum olarak atanırken 1 yıl içerisinde seçim yapılması bekleniyor.

Derinkuyu’da Suvermez Belediyesi 6 Aralık 2012'de yürürlüğe giren 6360 sayılı belediye kanunu ile 2011 verilerine göre nüfusu 2 binin altında olduğu için köy statüsüne düşürüldü. 2012 nüfusu esas alınarak açılan dava da tekrar nüfusu 2000 üzerine çıktığı için belde belediye olmayı hak kazandı.

Suvermez Belediyesine Kaymakam Konuralp Yılmaz kayyum olarak atandı


Bir önceki Muhtar Ahmet Özdemir ve bölge halkı karara karşı hukuk mücadelesi başlattı. Yıllar süren yargı sürecinin ardından Ankara 7. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Yeniden belde statüsünü kazanan Suvermez Beldesine Derinkuyu Kaymakamı Konuralp Yılmaz kayyum olarak atandı. 1 Yıl içerisinde Suvermez Belediye Başkanlığı ve mahalle muhtarlıkları için seçim yapılması bekleniyor.

Geçtiğimiz haftada Ürgüp ilçesine bağlı Başdere köyü belde statüsü kazanmıştı. Suvermez ile birlikte Nevşehir'de Belde sayısı 17'ye çıkarken, Belediye sayısı da 502'e yükseldi.

Belediye başkanlığı;

Seçildiği yıl  Belediye başkanları
2009 Yaşar Özdemir (Ak Parti)
2004 Yaşar Özdemir (Ak Parti)
1999 Niyazi Yücel (MHP)
1994 Niyazi Yücel (DYP)
1989 Himmet Ertaş (ANAP)

Editör: İbrahim UYSAL