Assuva Uzay ve Havacılık Sanayi Başkanı Nevşehirli Remzi Başbuğ tarafından üretilen yeraltı görüntüleme cihazı ( Proton Elıc M-4 ) Diyarbakır'da minik Narin'in arama çalışmalarına destek sağlıyor.

Diyarbakır'da 15 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için mezarlıkta yeraltı görüntüleme cihazı ile arama yapıldı.

Edinilen bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde yer alan ve Assuva Savunma Sanayii tarafından üretilen yerli ve milli teknoloji ürünü "yer altı görüntüleme cihazı" Proton Elıc M-4, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmalarında kullanılıyor.

Kayıp Narin için mezarlıkta yeraltı görüntüleme cihazı ile arama yapıldı. ( Proton Elıc M-4 )

Nevşehirli Remzi Başbuğ Türkiye'nin gururu oldu...

Assuva Uzay ve Havacılık Sanayi Başkanı Nevşehirli Remzi Başbuğ, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Tamamen yerli olarak ürettiğimiz bu cihazımız Depremde, terör olaylarında, göçük, su altı aramalarında "Duvar arkası" görüntülemede kullanılıyor. Ürünlerimiz, dosta güç ve güven, düşmana korku salıyor. 5 Şubat depremlerinde göçük altında kalan bir çok depremzede vatandaşlarımızın bulunarak hayatlarını kurtaran cihazımız aynı zamanda Bölücü Terör örgütlerinin saklandıkları mağara ve inlerinin tesbitlerinde de önemli görevler üstleniyor." dedi.

Proton Elic teki teknolojinin dünyanın hiç bir ülkesinde bulunmadığını vurgulayan Başbuğ  50 metre derinlik ,1000 metre de menzile  sahip yazılımı kendimiz  gerçekleştirdik.  Donanımsal ekipmanları da yine yerli firmalara yaptırıyoruz. Yeraltı görüntüleme cihazımız canlı cansız herşeyi, maden, su , kömür, metalik, madenlerin hepsini bulabiliyor.

Başbuğ; "Cihazlarımız sahada can kurtarıyor" 

En son dün Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 15 gün önce kaybolan 8 yaşındaki minik Narin isimli yavrumuzun bulunması için yine bu ürünlerimiz arama-tarama çalışmalarında kullanıldı. Mezarlık bölgesinde yapılan çalışmada henüz herhangi bir bulguya rastlanmadı. Ben bu vesile ile minik yavrumuz Narin'in sağ salim bulunmasını diliyorum." dedi.

Assuva Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, AR-GE ve inovasyonlarıyla ürettikleri nitelikli ve kaliteli cihazlarıyla dünyanın aranan markası haline geldi.

FİB Haber Merkezi olarak kendisini tebrik ediyor, Assuva Savunma Sanayii olarak gurur duyuyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.