Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhöyük kasabası patates üreticilerinden Fatih Şahin'in tarlasında yetiştirdiği 1 ila 3 kilo ağırlığındaki dev patatesler görenleri şaşırtıyor.

Herhangi bir kimyasal madde kullanmadan sadece hayvan gübresi kullanarak devasa büyüklükte organik patatesler yetiştirdiğini belirten Fatih Çınar Tarım firma sahibi Fatih Şahin, " İklim şartlarının verdiği zararlara rağmen hasatımızı yapıyoruz. Ekimini yaptığımız patatesin gübresini ve suyunu zamanında verip, çapasını da zamanında yapıyoruz. Birkaç seneden beri patateslerin içinde 1 kg ile 3 kg kilo ağırlığında yaklaşık ekmek boyunda patatesler de yetişiyor. Büyüklüğüyle dikkat çeken patatesleri müşteriler daha çok tercih ediyor. Bu vesile ile hasat dönemine giren bütün üretici kardeşlerimize bol bereketli bir yıl geçirmelerini diliyoruz"diye konuştu.

Patates üretim merkezininde toplanma merkezininde soğuk hava depolarıyla Nevşehir olduğunu ifade eden Fatih Şahin, Türkiye’nin patates ambarı konumundaki ilimizde, Türkiye'nin 81 vilayetine patateslerin Nevşehir'den gönderildiğini söyledi.