Geçen sezon Beyoğlu Çarşı takımında kiralık olarak forma giyen Sivasspor'un 19 yaşındaki  Nevşehirli genç oyuncu  Emirhan Başyiğit, kariyerinin ilk Süper Lig maçına geçtiğimiz hafta Trabzonspor karşılaşmasıyla çıktı. Stoper hattında forma giyen Nevşehirli başarılı futbolcu Başyiğit 90 dakika sahada kaldı. Genç oyuncunun performansı Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun’u da memnun etti.

Süper Lig’de ilk kez Trabzonspor maçında forma giyen 19 yaşındaki defans oyuncusu Emirhan Başyiğit performansıyla izleyicilerdende tam not aldı. 

Nevşehirli gururumuz Emirhan bu hafta Kayserispor ile oynanacak karşılşamada da ilk 11 de yer alması bekleniyor.

Emirhan'dan Nevşehirli gençlere mesaj var!

Nevşehirli genç yıldız adayı Emirhan Başyiğit FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; " Hayallerinizin peşinden gitmeyi hiç bir zaman bırakmayın çalışın hata yapmaktan korkmayın. Kendinize sonuna kadar güvenin. Bir futbolcun en büyük hedefi tabiki ay yıldızlı milli formayı giymektir. Ailem çok destek oldu en başta babam Ercan Başyiğit. Sivasspor A takımıyla bu sezon ilk kez Süper Lig maçına çıkma şansı yakaladım. Bülent Uygun hocamın baba güvenini boşa çıkarmadığım için çok mutluyum. Allah'ım nasip ederse Nevşehir imizi Süper ligde en güzel şekilde temsil edeceğim" dedi.

Net Global Sivasspor: 0 - Trabzonspor: 0

Stat: BG Grup 4 Eylül

Hakemler: Cihan Aydın, Mustafa Sönmez, Serkan Çimen

Net Global Sivasspor: Nikolic, Murat Paluli (Dk. 90 Alaaddin Okumuş), Sonko, Radakovic, Emirhan Başyiğit, Uğur Çiftçi, Emrah Başsan (Dk. 69 Menig), Charisis (Dk. 90 Ziya Erdal), Turgunboev (Dk. 82 Poungouras), Pritchard (Dk. 82 Bekir Turaç Böke), Manaj

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Barisic, Denswil, Savic (Dk. 46 Mendy), Malheiro, Trezeguet, Cihan Çanak (Dk. 61 Nwakaeme), Okay Yokuşlu (Dk. 61 Lundstram), Bardhi (Dk. 87 Enis Destan), Visca ve Dragus (Dk. 76 Ozan Tufan)

Sarı kart: Dk. 28 Turgunboev (Sivasspor)

Emirhan Başyiğit Kimdir?

25 Nisan 2005'te Nevşehir'in Avanos ilçesinde dünyaya gelen Emirhan Başyiğit, 11. Sınıf spor lisesi öğrencisi. Futbola 2013 yılında 8 yaşında iken Kapadokya Avanos spor alt yapısında başladı. 2018'de Demir Grup Sivasspor'un altyapı takımına transfer olan Emirhan Başyiğit, o tarihten bu yana kırmızı-beyazlı kulüpte forma giyiyor. Sol bek mevkiinde görev yapan Emirhan U16 ve U 17 den sonra şimdi de U 18 Milli Takım formasını giyme başarısınıda göstererek Nevşehir'i gururlandırıyor.