Nevşehir

Nevşehirli firma Assuva Savunma Sanayi'den milli gurur!

Assuva Uzay ve Havacılık Savunma Sanayi tarafından üretilen 'Proton Elic BRN Kop-50' adlı dronun test uçuşunu Nevşehir Kayaşehir'de başarıyla tamamladı.

Assuva Uzay ve Havacılık Savunma Sanayi tarafından üretilen 'Proton Elic BRN Kop-50' adlı dronun test uçuşunu Nevşehir Kayaşehir'de başarıyla tamamladı.

Nevşehir'in tarihi kalesi burçlarında Assuva Savunma Sanayi AŞ tarafından üretilen "Proton Elic BRN Kop-50" adlı dronun test uçuşu için etkinlik düzenlendi.

"Proton Elic BRN Kop-50" adlı dronun test uçuşunu Vali Fidan yaptı

Nevşehir Valisi Ali Fidan, Assuva Uzay Havacılık ve Sanayi tarafından geliştirilen yerli ve milli yer altı görüntüleme drone uçuşunu yerinde inceleyerek, geliştirilen cihazların tanıtım programına katıldı.

Tarihi Kayaşehir'de, Assuva Uzay ve Havacılık Savunma Sanayi Başkanı Remzi Başbuğ tarafından tanıtılan cihazları yakından inceleyen Vali Fidan, Assuva Savunma Sanayinin yerli ve milli yer altı görüntüleme cihazlarıyla sadece Nevşehir değil tüm Türkiye’nin gururu olduğunu belirterek; “hemşehrimiz Remzi Başbuğ ürettiği ürünler ile en son deprem bölgesinde birçok canın kurtulmasına vesile olmuş bunun yanı sıra sınır dışı harekâtında da Türk ordusuna önemli bir rehber olmuş hepimizi gururlandırmıştır” dedi.

Proton Elic BRN Kop-50 dronun Kayaşehir'de ilk uçuşu geniş yankı buldu.

Katılımları için Nevşehir Valisi Ali Fidan ve protokol üyelerine teşekkür eden Assuva Uzay ve Havacılık Savunma Sanayi Başkanı Remzi Başbuğ, test uçuşu öncesinde yaptığı açıklamasında; "Assuva uzay ve sanayi olarak Nevşehir'in Avanos ilçesinde yakın zamanda faaliyete geçecek olan tesislerimizde "Proton Elic BRN Kop-50" adlı dronumuzun seri üretimini yapacağız. Yerli ve milli olarak üretilen cihazımızın %50'si yerli ve millidir. İlerleyen zamanda ARGE olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda hedefimiz tamamının %100 yerli ve milli olmasıdır." dedi.

Savunma Sanayi'de Türkiye'nin gururu: Assuva

Başbuğ, Assuva Uzay ve Havacılık Savunma Sanayi olarak ürettikleri drone ile ilgili olarak, cihazlarının 1000 metre menzilde 50 metre derinliğe kadar yer altında bulunan oda, tünel, boşluk ve diğer materyalleri tespit edebilme kabiliyetine sahiptir. Diğer yandan 50 kilo ağırlığındaki patlayıcıyı taşıyıp bırakma kabiliyetinede sahiptir. Drone'muz yaklaşık 1,5 saat havada kalabilmektedir." ifadelerinde bulundu.

Yapılan bilgilendirmenin ardından havalanan ve Assuva Uzay ve Havacılık Savunma Sanayi olarak üretilen dron uçuş testini başarıyla tamamladı.

Kayaşehir'de düzenlenen drone test uçuşu etkinliğine, Nevşehir Valisi Ali Fidan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Numan Öksüz, Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu,  Avanos Kaymakamı Osman Bilici, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çöler, Kapadokya Alan Başkan Yardımcısı Yunus Başar, Alan Yönetimi ve Tanıtım Grup Başkanı Özkan Uygun, Alan Planlama ve Uygulama Grup Başkanı Cihan Çalık, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Gülşehir Belediye Başkanı Erkan Çiftci, Nar Belediye Başkanı Süleyman Özçelik, Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri V. Hüseyin Çam, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Serkan Naci Feralan,  Nevşehir JAKEM Komutanı Jandarma Albay İlyas Uysal, Kapadokya Havalimanı Müdürü Serdar Yılmaz, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdoğan Korkutmaz,Nero Başkanı Özay Onur, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Nevşehir Temsilcisi Gazi Zeki Didinmez, Bursa'daki trafik kazasında hayatını kaybeden Baykar uçak mühendisi Tarık Kesekci'nin babası Dr. Salim KesekciMÜSİAD Nevşehir Şube Başkan Yardımcısı Murat Çopur, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Tarkan Güney ile çok sayıda özel davetliler katıldı.