Ekonomi

Nevşehirli genç girişimciden 150 bin dolarlık tohum yatırım

Nevşehirli genç girişimci Fatih Durmaz'ın kurduğu Kodgem Teknoloji şirketi 150 bin dolar tohum yatırımı aldı.

Nevşehirli genç girişimci Fatih Durmaz tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kapadokya Teknopark'ta giyilebilir sağlık teknolojileri geliştiren yerli girişim Kodgem, 150 bin dolar tohum yatırım aldı.

Kapadokya’da ilk defa bir teknoloji şirketi milyon dolar değerleme üzerinden 150 bin dolar yatırım aldı.

Kapadokya Teknoparkta yer alan ve ofis çalışanlarının yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen giyilebilir sağlık teknolojileri şirketi Kodgem, 150 bin dolarlık tohum yatırımı aldı.

Bu yatırım, şirketin inovasyon, ürün geliştirme ve global pazardaki etkinliğini artırma stratejilerini hızlandırmak adına büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kodgem, özellikle günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden biri olan duruş bozukluklarına yönelik geliştirdiği Straight adlı giyilebilir teknolojisi ile dikkat çekiyor.

Masa başında çalışan bireyler için özel olarak tasarlanan bu cihaz, kullanıcının duruşunu izleyerek kötü postür alışkanlıklarına karşı akıllı titreşimlerle uyarı veriyor. Straight, sadece duruş hatalarını algılamakla kalmıyor, aynı zamanda kullanıcıların günlük yaşamında daha iyi bir postür kazanmasına yardımcı oluyor.

Şimdiye kadar 20 binden fazla kullanıcı, Straight teknolojisi sayesinde duruşlarını geliştirdi. Kodgem, 20’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirerek global pazardaki varlığını genişletmeye devam ediyor.

Kodgem’in inovatif yaklaşımını bir adım ileriye taşıdığı Straight+ ise dünyada ilk defa yapay zeka destekli bir duruş antrenörü olarak öne çıkıyor. Yapay zeka sayesinde cihaz, kullanıcının duruşunu gün boyunca analiz ediyor ve sadece gerektiği zaman uyarı vererek gereksiz titreşimleri en aza indiriyor.

Kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkaran Straight+, aynı zamanda kişiye özel raporlamalar sunarak duruş bozukluklarına karşı uzun vadeli bir çözüm sağlıyor. Şirket, Straight+’ın önümüzdeki günlerde Amerika pazarında lansmanını gerçekleştirmeyi planlıyor.

Bu yeni ürünün, global pazarda büyük bir yankı uyandırması bekleniyor. Aldığı 150 bin dolarlık tohum yatırımı ile Kodgem, hem Straight hem de Straight+ ürünlerinin teknolojisini daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Şirket, bu yatırımı kullanarak kullanıcı deneyimini iyileştirecek yenilikler yapmayı ve global pazardaki satış kanallarını genişletmeyi planlıyor.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kapadokya Teknopark’ta üretim yapan Kodgem’in CEO’su Fatih Durmaz, “Bu yatırım, şirketimizin inovasyon ve büyüme stratejilerini hızlandırmamız için önemli bir fırsat. Hedefimiz, global pazarda “Posture Trainer” alanında 1 numaralı şirket olmak” dedi.