Avrupa ülkelerinde yaşayan ve yaz tatillerini ana vatanlarında geçiren Nevşehirli gurbetçilerin geri dönüş yolculukları başladı.

Nevşehir'de memleket hasretlerini bir nebze de olsa dindiren gurbetçilerimiz baba ocaklarında yöresel ürünlerden salça, turşu, sucuk, kurutulmuş sebze, meyve gibi lezzetleri de araçlarının bagajlarına yükleyip yola koyuldular.

Kapıkule'de gurbetçilerin dönüş yolculuğu sürüyor

Yıllık izinlerini Nevşehir'de geçiren gurbetçiler, sevinçle geldiği Kapıkule Sınır Kapısı'ndan gözyaşı ve hüzünle dönüyor. İzinleri biten ve çalıştıkları Avrupa ülkelerine dönüş için yola çıkan gurbetçiler, dönüşte de Kapıkule Sınır Kapısı'nı tercih ediyor.

Özellikle Almanya, Fransa, Belçika, İsviçre , İngiltere, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetteki Nevşehirli hemşehrilerimiz artık yavaş yavaş dönüş yoluna düştüler. Kurban Bayramını Nevşehir'de yakınları ve sevdikleriyle geçirdiler, hasret giderdiler, hısım akraba ziyaretleriyle gönülleri aldılar, düğünleri olan düğünlerini yaptılar, şimdi veda vakti...

Yaz sezonunda Temmuz ve Ağustos ayı ile birlikte bir aylık bir süreyle ülkelerine gelen ve burada eş, dost, akraba ve memleketleriyle özlem gideren Nevşehirli gurbetçiler için geri dönüş başlarken, şimdi tekrar memleketlerine gelmek için 1 yılı dört gözle bekleyecek...

Çoğunlukla çalışan kesimin oluşturduğu gurbetçilerin, emekli olanları ise yılın 6 ayını Nevşehir de, diğer 6 ayını ise Avrupa ülkelerinde geçiriyor. Ağustos ayının sonlarına doğru biten gurbetçilerin tatil serüveni bir sonraki yıl yaz aylarının gelmesi ile tekrar başlıyor.

Nevşehir ve Kapadokya'nın Dünyaya açılan penceresi www.fibhaber.com olarak Tüm Nevşehirli gurbetçilerimize ana vatan ve memleketleri Nevşehir'den selam sevgi ve dualar gönderiyoruz.