Türk savunma sanayisinde son yıllarda atılan adımların önemli aktörlerden olan Assuva Uzay Havacılık Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Nevşehirli iş insanı Remzi Başbuğ, CHP'nin boykot çağrısında bulunduğu Espressolab'ın Ürgüp'deki  şubesini ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, boykot edilecek markaların listesini açıklamış ve “Hangi kahveyi içerseniz için, EspressoLab’ten içmeyin. Bunlar sizden para kazanıp, size sövüyor” ifadelerini kullanmıştı.

Bu çağrıya tepki gösteren Assuva Uzay Havacılık Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, ziyaret sırasında bir fotoğraf paylaşarak şu açıklamada bulundu:

"Haksız boykot çağrısına karşı emeğin, girişimciliğin, yerli ve milli sermayenin yanındayız! Assuva Sanayi olarak EspressoLab’a giderek kahvemizi içtik. Türkiye’de üreten, istihdam sağlayan her markayı desteklemeye devam edeceğiz!" dedi.

Başbuğ'un bu ziyareti, boykot çağrısına karşı bir duruş olarak değerlendirilirken, yerli markalara destek mesajı da verdi.