Güncel

Nevşehirli Tarık Kesekçi'nin 2. ölüm yıl dönümü

Nevşehirli Baykar Uçak Mühendisi Tarık Kesekçi'yi, ikinci ölüm yıl dönümünde rahmetle, dualarla, minnetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun ...

27 Kasım 2021 Cumartesi günü sabah saatlerinde Bursa'daki Teknoloji Kampı'na giderken meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Nevşehirli Baykar Uçak Mühendisi ve İHH Gönüllüsü Tarık Kesekçi'nin bugün ikinci ölüm yıl dönümü... Bu güzel yürekli örnek gencimiz için "ruhuna el fatiha" ...

Yeni evli ve bir çocuk babası Tarık Kesekçi, ailesi ile birlikte geride melek kalpli anne baba , iki abi ve yetimleri bıraktı.

2 yıl önce, çıktıkları bir yolculukta geçirdikleri trafik kazasında vefat eden 4 gençten biriydi Nevşehirli Tarık Kesekçi. Kısa ömründe birçok gence dokundu, iyilik yolunda yürüdü. Aradan 2 yıl geçse de yaşantılarıyla bize bıraktıkları mesaj hafızamızda daima taptaze kalacak.

Türkiye Savunma Sanayinin en önemli envanterlerinden yerli ve milli Akıncı'nın yapımında görevli performans ve analiz mühendislerinin takım liderliğinini yapan  Nevşehirli uçak mühendisi Tarık Kesekçi'nin, ikisi Lübnan’dan biri de Arakan’dan olmak üzere İHH’da toplamda desteklediği 3 yetimi bulunuyordu. 

-Lübnanlı Aye, 6 yaşında,

-Arakanlı Ferdus, 8 yaşında,

-Lübnanlı Musa, 9 yaşında...

TARIK KESEKÇİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ? 

Baykar Savunma Sanayi Şirketinde Uçak Mühendisi olarak görev yapan 26 yaşındaki Nevşehirli Tarık Kesekçi  İHA ve SİHA'ların yapımında performans ve analiz takım lideri olarak görev yapıyordu. BAYKAR'ın uçak mühendisiydi. Kesekçi'nin Türkiye Savunma Sanayinin en önemli envanterlerinden yerli ve milli Akıncı'nın yapımında görevli performans ve analiz mühendislerinin takım liderliğini yaptığı öğrenildi. Kesekçi, Akıncı'nın yapım aşamasını anlatan belgeselde de Selçuk Bayraktar ile birlikte rol aldı. Nevşehir'in gururunu rahmetle anıyoruz.

“Onlar öndeler, onlar öncüler…”

27 Kasım 2021 tarihinde İHH İstanbul teşkilatının Bursa’da düzenlediği Teknoloji Kampı’na giderken geçirdikleri elim trafik kazasında hayatını kaybeden Nevşehirli hemşehrimiz, gururumuz Tarık Kesekçi, Kağan Talip Tığlı, Murat Can Kaya ve Yusuf Taha Göktaş kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz.

Nevşehir l Müftü Yardımcısı Selami Kurt'da kaleme aldığı yazısında şunları ifade etti;

Tam iki yıl öncesiydi. Dört yiğit genç, dört gözde genç, dört mühendis genç bir iyilik yolunda, bir salih amel yolunda, Bursa yolunda elim bir trafik kazası sonucu vefat etmişlerdi.

Her birimiz çok üzülmüştük, yasa boğulmuştuk.

Gençlerimiz vefat edince biz milyonlarca kişiler olarak, onların arkasından göz yaşlarımızı akıttık, onlara dua ettik. Hep beraber dedik ki: "Ya Rab bu gençlerimizi şehit olarak kabul eyle". Ve inşallah öyle olmuştur, olacaktır. Rabbim şahit ve şehit olarak kabul edecektir.

Bu gençlerimiz, genç mühendislerimiz kendi mühendislik işlerinin yanında bir yardım kuruluşumuzda tamamen gönüllü olarak yardım faaliyetlerine katılıyorlardı. En son gittikleri yol da yine bir yardım için gittikleri yoldu, kardeşlerine yardıma gidiyorlardı, işte o yardım yolculuğu, onların cennet yolculuğu oldu. (Inş)

Bu gençlerden birisi de Nevşehirimizin genci, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mezun Tarık Kesekçi idi. Tarık 26 yaşındaydı ve yeni baba olmuştu. Üniversite yıllarından itibaren İHH’da gönüllü faaliyetlere katılıyor, yurt dışı organizasyonlarında yer alıyordu. Baykar Savunma Şirketi’nde uçak mühendisi olarak çalışıyordu. Tarık Kesekçi’nin, ikisi Lübnan’dan biri de Arakan’dan olmak üzere İHH’da toplamda desteklediği üç yetimi bulunuyordu.

Kazadan iki yıl sonra, biz yine onları hatırladık. Yine onları dualarla andık. Yine o gençleri, gençlerimize anlattık. Bugün bizim, tüm insanlığın bu gibi gençlere çok ihtiyacı var. İmanını kuşanmış, Allaha iyi bir kul olma, vatanına faydalı bir insan olma yolunda koşturan gençlere çok ihtiyacımız var. Biz ecdadımızdan bir miras olarak aldığımız tüm güzellikleri, tüm iyilikleri, tüm değerleri bizden sonraki nesillerimize ancak bu şekilde aktarabiliriz.

Tekrar Tarık ve diğer arkadaşlarına Rabbimden rahmet niyaz ediyorum, tüm şehitlerimizle birlikte bu gençlerimizi de şehit olarak katına kabul eylesin...

...