Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde trafik düzeninin sağlanması, kural ihlallerinin önlenmesi amacıyla vatandaşların huzur ve sükununu bozan, egzozu açık motosikletlere yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Nevşehir'de Polis ekipleri akşam saatlerinde, yoldan geçen motosikletli sürücüleri tek tek yol kenarına çekerek denetlemede bulundu.

Çevreye rahatsızlık veren araçlara cezai işlem uygulandı

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından egzoz gürültüsü ile çevreye rahatsızlık veren motosikletler ve yüksek ses ile müzik dinleyen araçlara yönelik geniş kapsamlı çalışma başlattı.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde gürültü yapan motosikletlere yönelik uygulama yapıldı. Kent genelinde görevli polis ekipleri, trafik ekipleri ve bekçi yaya devriye ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamada, motosikletler tek tek durduruldu.

Denetleme gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Uygulamada trafik kurallarını ihlal eden onlarca motosiklet sürücüsüne trafik idari para cezası uygulandı.

İşte Nevşehir'deki denetimlerde kural tanımaz motorsiklet sürücülerinin ceza yemesine sebep olan o kusurları:

  • Abart egzoz kullananlar,
  • Yaşı küçük,
  • Sürücü belgesi yok,
  • Kask yok,
  • Plakası yok,

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri motosikletlere yönelik uygulamaların artarak devam edeceğini ifade etti.

Nevşehir'de geceyi huzursuz geçirenler rahat bir nefes aldı

Nevşehir'de aşırı hız yapan ve özellikle akşam geç saatlerde egzozundan rahatsız edici aşırı ses çıkartan motosikletlerden Nevşehir halkının şikayetlerini dikkate alan Trafik polisleri Nevşehir il genelinde egzozundan abartılı ses çıkartan motosiklet ve otomobil sürücülerine, ayrıca kask takmayan, plakasız, ehliyetsiz motosiklet sürücülerine cezai işlem uyguladı.

Nevşehirli vatandaşlardan trafik polislerine teşekkür

Bu uygulamadan dolayı memnuniyetlerini dile getiren Nevşehirliler, bu uygulamanın sürekli yapılmasını isteyerek, trafik magandalarına göz açtırmayan Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ettiler. 

Öte yandan Nevşehir ile birlikte Ürgüp, Avanos başta olmak üzere tüm ilçelerde vatandaşlar aynı denetimlerin ilçelerinde de yapılması talep ediyor.