Nesine 3. Lig 2. Grup 24. Hafta maçında deplasmanda Rize temsilcisi Çayelispor'a 2-0 mağlup olan Nevşehir spor FK'da küme düşme korkusu artık iyiden iyiye hissedilmeye başlandı.

Kırmızı Beyazlı temsilcimiz 14. sıraya gerilediği ligde düşme hattından uzaklaşamıyor.

Nevşehirspor küme düştü düşecek...

Bu sonucun ardından lig'de küme düşme potasında bulunan Nevşehirspor ligde 14. sıradaki yerini korurken bir üst sırada yer alan İnegöl Kafkasspor ile puan farkı beş. Gelecek haftalarda Nevşehirspor kendini toplamazsa artık 

Son 8 haftadır galibiyete hasret kalan kırmızı-beyazlılar, düşme potasındaki "kırmızı hat"tan çıkmakta zorlanıyor.

Yedi sezonluk 3. Lig serüveni tehlikede...

Nevşehirspor'un, 2017-2018 sezonunda şampiyon olarak tamamladığı Bal Lig'inden yükseldiği 3. Lig'deki macerası 7 sezondur sürüyor. Kalan son 7 maçta puanlar toplayarak lige tutunmak isteyen temsilcimiz Nevşehir ekibi, 22 Mart Cumartesi günü ligin 25. haftasında kendi evinde Tire 2021 Futbol Kulübü ile karşılaşacak.

Maçtan önemli notlar:

  • İlk yarıda karşılıklı ataklar vardı ama gol sesi çıkmadı.
  • İkinci yarıda Yeşil Beyazlılar 67.dakika  Muhammed Ali Yılmaz ile öne geçti. 
  • Çayelispor'u rahatlatan gol ise uzatma dakikasının 90+7'deAhmet Batuhan Akyüz ile geldi.
  •  Nevşehirspor son 8 maçtır kazanamıyor
  • Üç aydır gol atamayan Çayelispor da gol orucu Nevşehirspor maçında bozuldu
  • 7 haftadır kazanamayan Çayelispor bu maçta bu seriyi bozdu.
  • Nevşehirspor küme düşmeyi artık yakından hsseder oldu

Nevşehirspor küme düştü düşecek...

Hatta bazı futbol otoritelerine göre Nevşehir spor küme düştü bile...

Nevşehirspor ligde en az gol atan takım : Oynadığı 23 maçta 17 gol atabildi.

Temsilcimiz son 8 maçta kazanamıyor :  Oynadığı 23 maçta sadece 3 galibiyeti bulunuyor.

Lig bitecek Nevşehirspor'un halen ismi belli değil. Bu konuda bir açıklamada yapılmıyor: TFF resmi sayfasında Nevşehir Belediyespor yazıyor. Kulüp Nevşehir FK. diyor, Taraftar ise Nevşehirspor diyor. Böylece yaşanan isim karmaşası ligin sonlarına kadar devam edecek gibi görünüyor.

Aslında takım genç ve gelecek vaat eden futbolcularla diri bir oyuncu gurubundan kurulu. Fakat tecrübesizler bu yüzden takıma abilik yapacak tecrübeli bir oyuncu eksikliği ile forvetteki eksiklik takımda ligin ilk haftasından bu yana aleni gözüküyor. 

Şuana kadar Yönetimin daha doğrusu Demir kardeşlerin iyi niyetinden bir şüphemiz yok. Bu şehrin evlatları olarak ellerinden geldiğince takımlarına sahip çıktılar. Nevşehirspor ile ilgili eğer farklı düşünce ve beklentiler içinde olurlarsa da onu da çıkar söyleriz.

Şimdi zaman takıma sahip çıkma zamanı. Çıkmadık candan umut kesilmez diyerek derlenip toplanıp kalan maçlarda istediğimiz sonuçları almamız lazım. Yoksa bu sene Nevşehirspor'un hali perişan gözüküyor ve 13 yıl bekleyerek yükseldiğimiz 3. lige 7 yıl sonra veda etmek hiçte uzak gözükmüyor. Son şansımızı kullanmak için herkes üzerine düşeni yapmak zorunda. Kayıtsız şartsız takımımızın yanında olmalıyız. Artık vakit daraldı. Öyleyse önümüzdeki hafta sonu Tirespor maçı ile galibiyete başlamak gerek ...