Eğitim

NEVÜ Rektörü Aktekin’den YEDAM’a Ziyaret

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin beraberinde Yeşilay Nevşehir Şube Başkanı Mehmet Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri, Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bilal Üstün, Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim görevlisi Ebru Üstün ile Nevşehir Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM)’ı ziyaret etti.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin beraberinde Yeşilay Nevşehir Şube Başkanı Mehmet Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri, Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bilal Üstün, Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim görevlisi Ebru Üstün ile Nevşehir Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM)’ı ziyaret etti.

Rektör Aktekin ve beraberindeki heyeti ziyaretlerinde YEDAM’da görevli psikolog ve uzmanlar karşıladı. Madde bağımlılığına karşı uzman desteğiyle yürüttükleri çalışmalar hakkında Rektör Aktekin’e bilgi veren YEDAM yetkilileri,  üniversitenin Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü ve diğer ilgili birimleriyle iş birliği halinde de toplumun her kesiminin beden ile ruh sağlığını tahrip eden bütün zararlı alışkanlıklara karşı bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik önemli çalışmalarda da bulunduklarını söyledi. Bu anlamda Rektör Aktekin ve üniversite yönetimine vermiş olduklarını desteklerinden dolayı da ayrıca teşekkürlerini dile getirdiler.

NEVÜ olarak kamu ve toplum yararını gözeten kurumları önemsediklerini belirten Rektör Aktekin ise, bu anlamda YEDAM’ın başta gençler olmak üzere toplum yararına yürüttüğü çalışmaların memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Aktekin toplumun her kesiminin zararlı alışkanlık ve çevrelerden korunması, bilinçlendirilmesi adına yürütülecek çalışma ve projelere de üniversite olarak desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bağımlılıklarla Mücadelede Bir Umut Işığı: YEDAM

Bağımlılık, çağımızın en büyük sağlık problemlerinden biri haline gelmişken, YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) tütün, alkol, madde, internet ve kumar bağımlılıklarıyla mücadele eden bireylere ücretsiz destek sağlayarak toplumun bu zorlu mücadelesine omuz vermektedir. Bağımlılıkla mücadelede yalnız olmadığınızı hatırlatan YEDAM, ayaktan tedavi hizmetleriyle, kişilerin hayatlarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olmaktadır.

Kimler YEDAM'a Başvurabilir?

YEDAM hizmetlerinden faydalanmak isteyen herkes; tütün bağımlılığından kurtulmak, alkol kullanımını azaltmak, madde bağımlılığından arınmak, internet kullanımını kontrol altına almak veya kumar bağımlılığıyla mücadele etmek isteyenler başvuruda bulunabilir.

YEDAM, bağımlılıkla mücadelede önemli bir destek merkezi olarak, bireylerin ve ailelerin yaşam kalitelerini artırmakta ve bağımlılıklarla mücadelede umut veren adımlar atmaktadır. Bağımlılıkla mücadele eden her birey, YEDAM'ın kapılarını çalabilir ve bu zorlu süreçte güvenilir bir destek alabilir.

YEDAM danışma ve destek hattı: 115