Eğitim

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayaımladı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayaımladı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin mesajında: Cumhuriyetimiz; 29 Ekim 1923 tarihinde,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul ve ilan edilmiştir.  

Milletimizin hür ve bağımsız yaşama iradesinin açık tecellisi olan Cumhuriyet;  “Milli İrade”nin tüm dünyaya kararlılıkla ilanıdır. Bu yıl 101. Yılını kutladığımız Cumhuriyetimiz ile elde ettiğimiz kazanımların Milletçe haklı kıvanç ve gururunu yaşıyoruz.  

Halkımızın iradesine dayalı olarak gelişen cumhuriyet ve demokrasi değerlerimiz sayesinde vatandaşlarımız; temel hak ve hürriyetlerini kullanabilme ve iradesini toplumumuzun gelişim dinamizmine ve yönetim kademelerine taşıyabilmektedir.

Cumhuriyetin ilanından bu yana geçen süreçte toplumsal gelişim ve uluslararası başarılarıyla bugün Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın saygın ülkeleri arasında yerini alarak uluslararası topluma etkin ve özgün katkılar sunma konumundadır.

Tarihsel süreç içerisinde, Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin “beka ve gelişimine” kasteden “dahili ve harici” tüm düşman unsurlara karşı hayatlarını ortaya koyarak mücadele eden;  başta Gazi  Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle  anıyor, mensubu olduğumuz Büyük Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en samimi duygularımla kutluyorum.