Eğitim

NEVÜ’de “Rektör-Öğrenci Buluşması” Etkinliği

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, birinci sınıf öğrencilerine yönelik “Rektör-Öğrenci Buluşması” düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yeni eğitim-öğretim yılı uyum programı kapsamında birinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen “Rektör-Öğrenci Buluşması” etkinliğinde NEVÜ Spor Bilimleri Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda yapılan programa NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akpınar, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar Çetin, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Davut Sarıtaş ve Doç. Dr. Şeyhmus Aydoğdu, üniversitenin akademik ve idari birim yetkilileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilen programlar, İsrail’in Filistin’de uluslararası hukuka ve vicdani değerlere aykırı olarak uyguladığı saldırılarda hayatında kaybeden tüm Filistinli şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve akabinde edilen dua ile başladı.

İsrail’in Filistin’de çoluk-çocuk, hasta ve sivil demeden uyguladığı zulme ve katliamlarına değinen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, İsrail’in bu saldırılarla insan haklarını, yaşama hakkını ve evrensel hukuku hiçe saydığını söyledi. Aktekin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı ve vatandaşlarıyla her daim mazlumların yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini ifade etti.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nün sahip olduğu nitelikli akademik kadrosu ve güçlü fiziki altyapısıyla tercih edilirlikte ülkenin sayılı üniversiteleri arasında yer aldığına değinen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin,  öğrencilere eğitimleri süresince sadece okul ile değil, yaşadıkları çevreyi ve sosyo-kültürel özelliklerini de tanıyarak kendi gelişimlerine önem vermelerini söyledi.

Aktekin, “Üniversiteler sadece fiziksel mekânlar değil aynı zamanda evrensel düşünce ve bilimin üretildiği merkezleridir. Bu anlamda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan ve seçkin bir yükseköğretim kurumu olarak öğrenci odaklı eğitim-öğretim faaliyetlerimizin yanı sıra üniversite-şehir, üniversite bölge işbirliğine yönelik önemli proje ve çalışmalar yürüten bir üniversiteyiz.

Sizler Türkiye’nin 81 ilinden ve dünyanın 54 farklı ülkesinden nitelikli akademik kadrosu, güçlü bir fiziki yapısı olan ve tercih edilirlikte ülkemizin sayılı üniversiteleri arasında yer alan üniversitemizi tercih ederek aramıza katıldınız. Bizler de sizlerin eğitimlerinizi en iyi şekilde tamamlayarak ülkemizle birlikte tüm insanlığa faydalı birer birey olarak yetişmeniz için tüm imkânlarımızla buradayız” dedi.

Üniversitenin sahip olduğunu imkanlara değinen Aktekin, “Şu anda içerisinde bulunduğumuz kampüsümüz ile birlikte üniversitemizin 6 ilçede toplam 7 kampüsü bulunmakta. Merkez kampüsümüzde sizlerin ders ve ders dışı yararlanabileceğiniz Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi, Öğrenici Yaşam Merkezi, her türlü ulusal ve uluslararası bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinlikleri gerçekleştirdiğimiz Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi, Atçılık ve Binicilik Merkezi, araştırma ve uygulama merkezlerimiz, Kapadokya Teknopark, kapalı ve açık spor tesislerimiz, teknolojinin son imkanlarıyla donatılmış laboratuvarlarımız bulunmakta. Üniversitelerin en önemli varlıklarından biri de sahip oldukları gelişmiş kütüphanelerdir. Bu anlamda Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanemizi kaynaklar ve fiziki imkanlar noktasında çok ileri bir düzeye ulaştırdık. Diğer taraftan ‘Genç Ofis’, ile birlikte ‘TDV Kitap Satış’ biriminin yer aldığı üniversitemizde ayrıca Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirdiğimiz protokolle de yıl boyu her ay düzenli olarak ulusal turnelerde gösterim alan tiyatro oyunlarını siz öğrencilerimiz ve Nevşehir halkıyla buluşturuyoruz” dedi.

Konuşmasının sonunda öğrencilere ders dışı gelişimlerine katkıda bulunacak bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde yer almalarını söyleyen Rektör Aktekin, “Üniversite olarak üniversitemizde eğitim gören tüm öğrencilerimizin eğitimlerinin yanı sıra ders dışı sosyal ve kültürel her türlü faaliyetlere katılmalarına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda üniversitemiz bünyesinde bulunan öğrenci kulüp ve topluluklarımız aracılığıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Sizlerden beklentimiz dersleriniz dışında kültürel, sanatsal, sportif ve diğer birçok alanda düzenlenen etkinliklerde yer almanız,  Türk ve dünya klasikleri kitapları okuyarak yeni tecrübeler edinmeniz” dedi.

Rektör Aktekin’in konuşmalarının ardından öğrencilerin istek ve taleplerinin de alındığı program; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı İsmail Köse, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Yusuf Akandere, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan V. Gökhan Onmuş, NEVÜ Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi Arş. Gör. Dr. Burcu Şimşek Yağlı, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı ve Eğitmen Gonca Uğuroğlu ve Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli Gökhan Duru’nun bilgilendirme sunumlarıyla son buldu.