Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ev sahipliğinde, Nevşehir Valisi Ali Fidan’ın başkanlığında, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in teşrifleriyle, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda “NTSO Pomza Sektörü İstişare Toplantısı” gerçekleşti.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) tarafından gerçekleştirilen Pomza Sektörü İstişare Toplantısına ayrıca, MHP Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Serkan Naci Feralan, Nevşehir Vali Yardımcısı, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Hüseyin Çam, Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, NTSO Meclis Başkanı M.Ali Öbekli, NTSO Başkan Yardımcıları Ekrem Nurlu, Habil Uluer, Tarım ve Orman İl Müdürü Özgür Memiş,MHP Nevşehir İl Başkanı Adnan Doğu, Kızılay Şubesi Nevşehir Başkanı Ercan Civelek, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yardımcısı Gökhan Germiyan, Bims Sanayicileri Derneği (BİMSADER) Başkanı Serhat Sonugelen, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, NTSO Genel Sekreteri Av. İbrahim Akgür, Bims sektöründe faaliyet gösteren üyeler ile Bims Sanayiciler Derneği Üyeleri katılım sağladı.

Toplantıda pomza sektörünün sorunları, çözüm önerileri ve sektörün gelişimine yönelik projeler ele alındı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider; "Şehrimizin beyaz altını bims madeni ile ekonomik, sağlam, dayanaklı ve çevre dostu yapılar üretiliyor. Bu minhalde sektör temsilcileri ile bir araya gelerek sorunları ve çözüm yollarını istişare ettik. Ev sahipliği için Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız’a,  BİMS Sanayicileri Derneğine, dernek üyelerine, sektör temsilcilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerinde bulundu.

Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç'da; "Nevşehir Valimiz Ali Fidan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Ebubekir Gizligider, MHP Nevşehir İl Başkanımız Adnan Doğu ve İl Protokol Üyelerimiz ile birlikte; Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Pomza Sektörü İstişare Toplantısına katıldık. Sektörün mevcut durumu, karşılaşılan zorluklar ve iş birliği fırsatları üzerine verimli bir görüş alışverişi gerçekleştirdik. Yeni stratejiler ve çözümlerle, sektörümüzü doğaya zarar vermeden daha ileriye taşıyacak adımlar atacağız. Katkı sunan herkese teşekkür ederim." dedi.

NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız'da; "Odamız ev sahipliğinde, Nevşehir Valimiz Sayın Ali Fidan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sayın Ebubekir Gizligider ve Nevşehir Milletvekilimiz Sayın Filiz Kılıç’ın teşrifleriyle, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda “ Pomza Sektörü İstişare Toplantısı” gerçekleştirdik. Toplantıda sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini görüştük.