Nevşehir İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Murat SALTIK, ÖĞ-DER genel başkan yardımcıları Hamdi SÜRÜCÜ, Bayram BÖLÜKBAŞ, Eğitim Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Harun ÖCAL, idareci ve ögretmenlerin katıldığı program değerler eğitimi üzerine yapilan sunumlar ve soru cevap kısımlarından oluştu. 

Nevşehir ÖĞ-DER şube başkanı Üsame Telis'in açılış konuşması ve ÖĞ-DER genel başkan yardımcısı Hamdi SÜRÜCÜ'nün konusmalariyla baslayan program tanıtım sinevizyonlarinin gösterimi ile devam etti. Moderatörlüğünü Prof. Dr. D. Mehmet BİÇKES'in yaptığı programda, mevcut eğitim paradigmaları üzerine sunum yapan Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi M. Baki ÖZTÜRK; seküler-pozitivist pedagoji, Katolik-Hristiyan pedagoji ve Fıtrat-Yaratılış paradigmaları üzerine analizlerini gerçekleştirerek fıtrat temelli eğitimde öne çıkan 8 temel kavramın öneminden bahsetti. Doç. Dr. Hasan ÇETİNEL Postmodern iklimde değerler eğitiminin imkanı konusu üzerine sunumlarını gerçekleştirerek asıl meselenin dert sahibi, uğrunda fedakarlık yapılabilecek idealleri olan insanların var olmasinda olduğunu, bu insanlarla değerler eğitiminin imkaninin olusturulabilecegini belirtti. Serhat ULUER ise değerler eğitimi uygulamalarinin nasil olması gerektiği ve örnek uygulamaları aktararak katılımcılarla interaktif bir şekilde yaptığı etkinlikle sunumunu tamamladi. 

Katılımcıların memnuniyetlerini ifade ettikleri ve bu tarz çalışmaların daha da artırılması gerekliliğinin vurgulandığı program, katilimcilara teşekkür ve sunum yapan hocalara plaket takdimi ile sona erdi.