Yerel

Ortahisar Belediyesi yaşlıların yanında

Ortahisar Belediyesi tarafından kasabada yaşayan 85 yaşlı vatandaşımız hemşireler, tarafından evinde ziyaret edilerek, genel sağlık kontrolleri yapıyorlar.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabasında Belediye Başkanı Mustafa ateş'in talimatlarıyla sağlık alanında önemli bir çalışmaya daha imza atılarak “Yaşlılara evlerinde sağlık hizmeti” projesi başlatıldı.

Ortahisar Belediyesi tarafından geliştirilen "Gönül Ağı Yaşlı Destek Projesi" ile kasabada yaşayan yaşlıların, saturasyon, nabız, şeker ve tansiyonları evlerinde ölçülüp kayıt altına alınıyor.

YAŞLI OLABİLİRSİNİZ AMA YALNIZ DEĞİLSİNİZ!

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, bu kapsamda kasabada ikamet eden 65 yaş üstü vatandaşların sağlık kontrolleri sırasında yaşlıları evlerinde ziyaret etti.

Başkan Ateş: Yaşlılarımızın hayır duası, bizim için en büyük güçtür..."

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş; "Belediyemiz tarihinde bir ilke daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu örnek çalışmamız sayesinde Hemşiremiz tarafından Ağustos ayından beri kasabamızda yaşayan 85 yaşlımız düzenli şekilde evlerinde ziyaret edilerek Tansiyon, Şeker ve Saturasyon ölçümleri yapılmakta ve kayıt altına alınmaktadır. Bugün biz de hemşiremize eşlik edip, büyüklerimizin ellerini öperek, hatırlarını sorduk. Hepsine sağlıklı ve hayırlı ömürler dileriz..."

Hasta ve yakınları ise göreve geldiği günden bu yana başarılı projelere imza atan Belediye Başkanı Mustafa Ateş’e teşekkür ederek, “Başkanımızdan Allah razı olsun. Her zaman yanımızda ve bize yardımcı olmaya çalışıyor. Şimdi bir de cep telefonu, şeker ve tansiyon ölçüm cihazı verdi. Bizi büyük bir yükten kurtardı. Allah başımızdan eksik etmesin.” şeklinde konuştular.