Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabasında, Hayırsever iş insanı Ahmet Yiğitoğlu’nun destekleriyle yaptırılacak olan 12 derslik ile 4 atölyeye sahip olacak "Ahmet Yiğitoğlu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nin" temeli il ve ilçe protokolünün katılımıyla atıldı. 

Düzenlenen törene Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Ürgüp Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Hayırsever iş insanı Ahmet Yiğitoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, Nar Belediye Başkanı Süleyman Özçelik, Ürgüp İlçe Millî Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, Vali Yardımcısı, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Hüseyin Çam, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb, Kapadokya Alan Başkan Yardımcısı Yunus Başar, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, MHP İl Başkanı Adnan Doğu, il ve Ürgüp ilçe protokolün kıymetli üyeleri, vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz katıldı. 

Ürgüp Ali Baran Numanoğlu Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle başlayan Temel Atma Töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından protokol konuşmalarıyla devam etti.

Hayırsever İş İnsanı Ahmet Yiğitoğlu törende yaptığı konuşmasında; “Öncelikle çok büyük zorluklardan bugünlere gelen bu toprakların bir evladı olarak memleketimize eserler kazandırıyor olmanın haklı gururunu ve büyük onurunu yaşıyoruz. Burada temelini atacağımız lisemizin bölge turizmine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. 12 derslik ile 4 atölyeye sahip olacak lisemiz 300 öğrencinin eğitim görmesini sağlayacak. Ayrıca kütüphane, destek eğitim ve güzel sanatlar birimleri yer alacak. Ayrıca yapılacak lisemiz bünyesinde, restoranı, çok amaçlı salonu ve sosyal eğitim üniteleri de yer alacak. Şimdiden Ortahisar beldemize, Ürgüp ilçemize ve Nevşehir'imize hayırlı olsun.” dedi.

Hayırlı olsun Ortahisar...

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş; "Bugün gerçekleştirdiğimiz Ahmet Yiğitoğlu Ortahisar Turizm Otelcilik Meslek Lisemizin temel atma törenine katılan halkımız ile tüm misafirlerimize ayrıca Lisemizin proje ve uygulama aşamasında bizlere her daim destek olan başta hayırsever iş insanımız Ahmet YİĞİTOĞLU’na ve kıymetli ailesine, sayın Valimiz Ali FİDAN’a, Ürgüp Kaymakamımız sayın Mesut TABAKÇIOĞLU’na, Ak Parti İl Başkanımız sayın Ali KEMİKKIRAN'a, Ak Parti Milletvekillerimiz sayın Süleyman ÖZGÜN ve sayın Emre ÇALIŞKAN'a, İl Milli Eğitim Müdürümüz sayın Yusuf YAZICI'ya, Kapadokya Alan Başkanlığımıza, Nevşehir İl Özel İdaremize, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüze, bu projede emeği geçen tüm çalışanlara kasabamız adına teşekkürü borç bilirim..." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün törende yaptığı konuşmasında, "Hayırsever İş Adamı Ahmet Yiğitoğlu’nun destekleriyle, “Ahmet Yiğitoğlu Ortahisar Turizm Otelcilik Meslek Lisesi”nin temel atma törenine katıldık. Şehrimize ve eğitim camiamıza büyük katkı sağlayacak bu önemli projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, özellikle hayırsever iş insanı Ahmet Yiğitoğlu’na teşekkür ederiz. Gençlerimizin geleceğine yapılan bu yatırım, Nevşehir’in yarınlarını daha da güçlü kılacak." dedi.

Nevşehir Valisi Ali Fidan," 12 derslikli, 4 atölyeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Uygulama Otelinin İlimize ve ülkemize büyük katkılar sağlayacağını belirterek; “Nevşehir’imize böyle anlamlı bir eserin kazandırılmasına vesile olan hayırsever iş insanı Ahmet Yiğitoğlu ve ailesine gönülden teşekkür ediyor emeği geçen ve katkı sağlayan diğer kurum ve kişilere de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Ürgüp Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, hayırsever iş insanı Ahmet Yiğitoğlu'nun butona basmasıyla birlikte Ahmet Yiğitoğlu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nin temelinin atılması ile sona erdi.