Kendilerini hayvansever olarak nitelendiren bir grup, başıboş sokak köpeği sorununun çözümüyle ilgili yapılacak düzenlemeyi protesto etmek için Nevşehir'de bir araya gelerek oturma eylemi başlatma kararı aldı. 

Oturma eylemine Nevşehir halkı ilgi göstermedi

Sokak hayvanları yasa tasarısına tepki gösteren bir grup hayvanseverin, "Kanlı Yasaya Hayır" ve "Sokaktayımyanındayım" sloganı ile dün akşam 2000 Evler Mahallesi'ndeki Şehit Murat Hamleci Sokak'ta, Arabika Cafe'nin yanındaki parkta düzenleyecekleri oturma eylemi Nevşehir halkından karşılık bulmadı park boş kaldı.

Çağrının karşılık görmediği öğrenilirken parkta görülen 3-5 kişinin ise eylem içinmi geldiği yoksa dinlenmek içinmi bulunduğu anlaşılamadı.

Öte yandan Nevşehir’de çoğu vatandaşlar sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili hazırlanan yeni kanun tasarısına destek verdiklerini söyleyerek, alınan kararın da yerinde olduğunu savunuyor.

İşte Nevşehirli vatandaşların o yorumları;

-Gece eve dönerken 5 yada 6 köpeğin saldırısına uğrayan onlar degil benim. Kökünü kurutsunlar. Çoluk çocuk akşam kapının önünde oturamaz olduk. O kadar bu köpekleri çok seviyorlarsa alıp evlerinde beslesinler, bize bulaştırmasınlar yada toplanıp bir yer yaptırsınlar orada kendileri baksın. Ne diye milleti rencide eder gibi yok diyorlar. Bir gün kendilerini yada çocuklarına bir zarar verdiklerinde de aynı şeyleri düşünürler mi acaba. 

-Bunlar szde hayvanseverler hiç samimi değiller. İnsanlara zarar veren hayvanlar için yağa kalkan bu kişiler maalesef Gazze'deki soykırım ve çocukların katledilmesine seyirci kalıyorlar bu ne biçim bir anlayış. Bunlar çocukları köpekler tarafından isırılan annelerin acısını bilmezler. Biz gerçek hayvanseverler olarak bu yasayı desdekliyoruz.

-Bu hayvan sever dediklerimiz her birisi iki tane köpek götürse evine boşuna eylem yapmasına gerek yok. Sorun ortadan kalkar. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz. Çocuğunuzu bakkala camiye gönderemiyoruz korkudan. Hadi oradan...

-Filistindeki sabier için otursunlar sokak hayvanlarına bir kap su yemek yeter ve gerektiğinde hayvan barınaklarına bakım merkezlerine toplasınlar ama yine diyorum filistindeki arakandaki Müslümanlarının gözardı etmesinler.

-Oturma eylemi ile maksatları farklı bence. Köpek bahane çok istiyorlarsa alsınlar ikişer üçer beslesinler görelim hayvan sevgilerini.

-Birer tane evlerine alsın götürsünler.

-Aynen bu işler oturmayla kalkmayla olmaz çok seviyolarsa herkez bir iki alıp bakacaklar ben 4 tane bakıyorum hayvanlarda insanlarda rahat eder.

-İşin ucunda rant olmasa hiçbir zaman bu kadar ses çıkmaz. Çocukları hayvanların saldırısından dolayı hayatını kaybetmiş bir anneye karşı tutumlarını herkes gördü.  Ben samimi olduklarına kesinlikle inanmıyorum. Yasanın çıkması milletimiz için en doğru karar olur inşallah.

-Bu sözde hayvan severler insan sevmiyor demek ki. Herkes sokaktan alsa sorun kalmaz. Yapmadıklarına göre hayvan da sevmıyorlar. O zaman maksat başka diye düşünürüm.

-Yahu bu neyin eylemi hayvanlar saldırıyor çocukları okula zor götürüp geliyoruz etrafta insanlar olmasa parçalayacaklar nasıl savuncaz kendimizi illa başımıza bişey gelincemi değerimiz bilinecek bu eylemi yapanlar hiç saldırıya uğramamış bi çocuğunuza saldırsın bakalm yaparmısınız genede bu eylemi.

-Evinize doldurun bakın yada para verin barınak yaptırın orada ilginizi sevginizi gösterin. Sokaklarda başı boş dolaşan köpek istemiyoruz çocuklar dışarda gezemez oldu toplayın bakın ozaman.

-O küçücük çocukların kafası vücudu köpekler tarafından parcalanirken neredeydiniz

-Kendilerini köpeklerin sebep olduğu ölen çocukların ailelerin yerine koysunlarda öyle otursunlar

-Götürün evinizde bakin benim 7 tane tavuğumu telef ettiler. Onlar hayvansa buda hayvan ama o nu hiç demiyosunuz.

İşte yapılan yorumlara bakılırsa Nevşehir'de vatandaşlar sokak hayvanları yasa tasarısına tam destek veriyor. Ne diyelim hakkımızda hayırlısı olsun.

Samimiyet tüm sorunların gerçek yegane çözümüdür!

Oturma kalkmayla nara atmayla bu işler çözülmez. Ülkemizin onlarca sorunu varken bu konuyu bu kadar büyültüpte ülke gündemi oluşturmanız, gerçekte sadece kendiniz hayvansever gibi bir tutuma girmekte hiç samimi olmadığı gibi gerçeğide yansıtmıyor. Unutulmasın ki bizim Devletimizde Milletimizde köpekler başta olmak üzere tüm hayvanlara sevgisi diğer tüm dünya milletlerinden daha fazladır. Bir kaç münferit olaya sığınıpta, sakın ha kimse bu aziz Türk milletinin hayvan sevgisini tartışma hadsizliğine girmesin. Ortada bir sorun var Mecliste bu milletin vekilleri var. Ülkede de demokrasi var. Alınacak karara saygı duyup yasalar neyi uygun görüyorsa bu kurallara uymakta vatandaşlık görevimizdir.