TRT1 ekranlarının sevilen sunucusu Pelin Çift, Nevşehir Kültür Yolu Festivali kapsamında, doğa ve tarihin dünyada en güzel bütünleştiği Kapadokya bölgesini gezerek Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Başkanı Özay Onur'dan bilgiler aldı.

Pelin Çift Kapadokya'ya hayran kaldı...

Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Başkanı Özay Onur, Nevşehir Kültür Yolu kapsamında Kapadokya Bölgesini ziyaret eden TRT'de spiker ve programcı Pelin Çift'e Kapadokya'nın unutulmaya yüz tutmuş "Nazlı ve Hasan efsanesini" anlattı.

Ünlü spiker Pelin Çift; "Kültür yolunda Nevşehir'deyiz. Kapadokya'yı gördüğünüzde insan bambaşka bir dünyada buluyor kendisini. Bu coğrafya muhteşem, anlatılmaz mutlaka görülmesi gereken bir cennet. Herkesi Kapadokyayı görmek için Nevşehir'e davet ediyoruz" dedi.

Pelin Çift, "NERO Başkanı Özay Onur, yazılı olmayan kültür ve medeniyet değerlerinin yaşatılması sahiplenilmesi gelecek kuşaklara aktarılması adına eski bir Ürgüp efsanesi olarak "Nazlı ve Hasan efsanesini" dinledik. NERO Başkanı Özay Onur'a değerli bilgileri için teşekkür ediyorum" dedi.