Genel

Prof. Dr. Soysaldı'dan FİB Haber'e ziyaret

NEVÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Soysaldı, FİB Haber Merkezini ziyaret ederek gazetemiz Genel Koordinatörü Fikret Çapacı ile görüştü.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Soysaldı, FİB Haber Merkezini ziyaret ederek gazetemiz Genel Koordinatörü Fikret Çapacı ile görüştü.

Prof. Dr. Mehmet Soysaldı ziyaretinde, FİB Haber Merkezine yaptığı çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi.

“Yüce Allah, “Andolsun ki, Resulullah, sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.” (Ahzab 33/21) buyurmak suretiyle Hz. Muhammed (s.a.v.)’i biz insanlara en güzel örnek olarak gönderdiğini belirtmektedir. Dünya ve ahiret saadetini arzu eden Müslümanlar, onun sünnetini ve güzel ahlâkını öğrenip onu örnek edinmelidirler. Zira dünya ve ahiret saadeti ancak onu örnek edinmek ve onun sünneti üzere yaşamakla mümkündür. Rasulullah’ı örnek edinebilmek için de onu doğru anlamak gerekir. Onu doğru anlamanın en sağlıklı yolu ise, Yüce Allah’ın ezeli kelamı olan Kur'ân-ı Kerîm’dir. Zira Yüce Allah, Kur'ân-ı Kerîm’in çeşitli ayetlerinde onu biz insanlara tanıtmakta ve övmektedir. İşte Rasulullah’ı doğru anlamak ve insanlarımıza ve özellikle gençlerimize onu tanıtmak için “Kur'ân-ı Kerîm’e Göre Hz. Muhammed (s.a.v.)” adlı kitapçığı hazırladık. Bu kitapçığı hayırseverlerin sponsorluğu ile 1000, 2000 ve 3000 adet bastırıp lise ve denge okullarda, KYK yurtlarında öğrencilerle buluşarak âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizi ve onun güzel ahlâkını gençlerimize aktarmaktayız. Konferanslar sonunda da gençlerimize bu kitapçıktan birer tane hediye etmekteyiz. Yakın zamanda bu kitapçığın 6. baskısı da yapılacaktır.

Bu çalışmalarımızla gençlerimizin âlemlere rahmet olarak gönderilen o yüce peygamberi örnek almalarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Eğer bu konuda hayra vesile olabilirsek kendimizi mutlu sayacağız.” dedi.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren FİB Haber Genel Koordinatörü Fikret Çapacı'da; “ Prof. Dr. Mehmet Soysaldı'ya nazik ziyareti ve  çok değerli hediye kitabından dolayı teşekkür ederim.” açıklamasında bulundu.