İslamiyet’te çok önemli bir yeri olan, Resul-i Ekrem’in (s.a.v.) doğduğu gün olan Mevlid Kandili’ni de içinde barındıran Rebiülevvel ayı başladı. Peki, rebiülevvel ayında neler yapılmalı? Mevlid Kandili ne zaman, hangi gün?

Rebiülevvel ayı Ay'ın hareketleri esas alınarak oluşturulan İslamî takvimin aylarından biridir.

REBİÜLEVVEL AYI NE ZAMAN 2024?

Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takviminde yer alan bilgilere göre safer ayı 3 Eylül tarihinde bitti. 4 Eylül tarihi itibariyle Rebiülevvel ayı başladı.

Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) doğduğu ay olması sebebiyle dinimizde çok özel bir yeri olan Rebiülevvel ayı ayların en şereflisi olarak nitelendirilmektedir. Bu sene 4 Eylül 2024 Çarşamba tarihinde başlayan Rebiülevvel ayı, 3 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.

Yine Müslümanlar için mübarek olan Mevlid Kandili için de geri sayım başladı. Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) dünyaya geldiği Rabiulevvel ayının 12'inci gecesi olan Mevlid Kandili çeşitli ibadetlerle kutlanacak. Vatandaşlarımız camileri dolduracak ve dualarla Mevlid Kandili'ni idrak edecek. Peki, Mevlid Kandili ne zaman, hangi gün?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı dini günler takviminde yer alan bilgilere göre; 14 Eylül 2024 tarihinde Mevlid Kandili idrak edilecek.

Hicri takvime göre Muharrem ve Safer'in ardından gelen rebiülevvel ayının on ikinci gecesi Mevlid Kandili olarak idrak ediliyor.

Mevlid Kandili 2024 Yılında Hangi Tarihe Denk Geliyor?

Mevlid Kandili, Rebiülevvel ayının 12. gecesinde idrak edilir. 2024 yılında bu kutlu gece, 14 Eylül Cumartesi günü başlayıp, 15 Eylül Pazar gününe bağlanan geceye denk geliyor.

REBİÜLEVVEL AYINDA YAPILMASI GEREKEN İBADETLER

Kamer aylarının üçüncüsü olan Rebiülevvel ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı. Rebiülevvel Ayı'nın 12. gecesi ise iki rekat namaz kılınır. İlk rekâtında Fatiha'dan sonra "Ve liküllin deracatin mimma amilü vema Rabbüke bi gafilin amma yağmelun" ikinci rekatında da "Vağbud Rabbeke hatta ye'tiyekel yakin." ayeti kerimeleri okunmalıdır. 100 Elhamdülillah (Rebiülevvelin 1-12. günleri arası her gün)