Nevşehir

Saat 09:05'te Nevşehir'de hayat durdu!

Ebediyete İntikali’nin 85. Yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için Nevşehir'de saat 09.05 geçe sirenler çaldı.

Nevşehir'de Ulu Önder Atatürk'ün 85.Ölüm Yıl dönümü Anma Törenleri kapsamında 10 Kasım 2021 günü saat 09.05'den 09.07'ye kadar 2 dakika süreyle sarı ikaz (düz siren) şeklinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve diğer tüm kuruluşların sirenleri ile araçların klaksonları çalındı. 2 dakika boyunca çalan sirenlere sürücülerde korna çalarak eşlik etti.

Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında da Valilik tarafından düzenlenen program Nevşehir Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı.

Nevşehir Valisi Ali Fidan ve Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumun ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihal ettiği saat olan 09.05’te çalan siren eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saat 09.05'te çalınan sirenlerle Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulmasına müteakip İstiklal Marşı'mızın okunması ile bayrağımız yarıya indirildi.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, "Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde saygı, rahmet ve şükranla yâd ediyoruz." dedi. 

Törene başta Nevşehir Valisi Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Vali Yardımcıları, Daire Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı,  Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam edecek...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. sene-i devriyesinde saygı sevgi ve dualarla anıyoruz.