Sağlık

Sağlık Turizmi için Nevşehir’de Özel Bir Çalışma Alanı Olarak Belirleyeceğiz

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 20 Eylül 2024 Cuma günü sabah saatlerinde yaptığı Kırşehir ziyaretinden sonra Nevşehir’e geçti.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 20 Eylül 2024 Cuma günü sabah saatlerinde yaptığı Kırşehir ziyaretinden sonra Nevşehir’e geçti.

İl gezisine Nevşehir Valiliğini ziyaret ederek başlayan Sağlık Bakanı Memişoğlu, burada Nevşehir Valisi Ali Fidan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Emre Çalışkan ve Süleyman Özgün, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar ve diğer yetkililerle görüştü.

Görüşmenin ardından Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi ve Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunu ziyaret eden Sağlık Bakanı Memişoğlu, ilde sağlık hizmeti sunumunda ihtiyaç duyulanlar hakkında sağlık çalışanlarıyla sohbet etti, personelin talep ve görüşlerini dinledi. Daha sonra Nevşehir Devlet Hastanesinde yetkililerle ve sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Sağlık Bakanı Memişoğlu, sağlık çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Gün içinde beraberindeki heyetle birlikte Nevşehir’de esnaf ve vatandaşlarla konuşan Sağlık Bakanı Memişoğlu, geniş kapsamlı İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıda Nevşehir’deki sağlık yatırımları ve sağlık hizmetlerinin durumu konuşuldu. Yetkililerden Nevşehir’in sağlık alanındaki durumu ve ihtiyaçları hakkında detaylı bilgi alan Sağlık Bakanı Memişoğlu, basın açıklaması yaptı.

Sağlık Turizmi için Nevşehir’i Özel Bir Çalışma Alanı Olarak Belirleyeceğiz

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu basın açıklamasında, “Çok değerli basın mensubu arkadaşlar, çok değerli Nevşehirliler, önce Sayın Valimiz başta olmak üzere Milletvekillerimize ve Nevşehirlilere bizi bu güzel şehirde misafirperverlikleriyle çok memnun ettikleri için teşekkür ediyorum. Nevşehir, Türkiye’nin en önemli turistik yerlerinden birisi olduğu gibi aynı zamanda tarihi bir yer. Bektaşi kültürünün olduğu, Anadolu kültürünün ve güzelliklerin olduğu bir yer. Burada hem sorunları ve sağlık sistemini konuştuk hem de sağlık tesislerimizi ziyaret ediyoruz. Sağlık gerçekten Türkiye’de iyi yerlerde, daha iyi yerlerde olması için uğraşıyoruz. Aynı zamanda sağlığın teknolojisini, bilgisini üretmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda da Anadolu’daki sağlık hizmetlerini şehirlerimizi ziyaret ederek değerlendiriyoruz. Bizim Nevşehir’de sağlık hizmet sunumumuz iyi bir şekilde devam ediyor. Burada sağlık hizmeti sunan arkadaşlara da teşekkür ediyorum, başta İl Sağlık Müdürlüğümüz olmak üzere bütün ekiplerine teşekkür ediyoruz. Önceliğimiz tabii ki hastalanmadan sağlığımızı korumak. Bu konuda da toplumumuzun yardımına ihtiyacımız var. Özellikle sigara gibi, kötü beslenme gibi, hareketsizlik gibi, sağlığımızı etkileyecek ve zarar verecek alışkanlıklarımızdan vazgeçmemiz lazım. Biz onun için insanların özellikle Aile Hekimliklerine, Sağlıklı Hayat Merkezlerine ve spor merkezlerine daha çok uğramalarını istiyoruz. Hastanelerimiz de burada olduğu gibi her türlü hizmeti verebiliyor. Bazı branşlarla ilgili randevu sıkıntılarımız olduğunu biliyoruz. Burada da onların çözümü için hep beraber çalışıyoruz. Valimiz, Milletvekillerimiz, İl Sağlık Müdürümüz sağ olsunlar, ellerinden gelen desteği veriyorlar bize, onlara da teşekkür ediyorum. Daha sağlıklı, daha huzurlu bir Türkiye için uğraşıyoruz. Bunun yanında özellikle sağlık turizmini bu bölgede daha geliştirmek için bir çalışma da yapacağız. Çünkü burada, dünyanın belki de en güzel yerlerinden birisi olan Nevşehir’in turistik yerlerinde, kapasiteyi biliyoruz ve buraya gelen turistlerle ilgili de sağlık hizmetlerinin daha iyi sunulması için de çaba harcayacağız. Aynı zamanda sağlık turizmi için de bu bölgeyi belki özel bir çalışma alanı olarak tespit edeceğiz. Ancak özellikle COVID-19’dan sonra dünyada sağlık hizmetleri anlamında Türkiye hakkında gerçekten çok güvenilir ve iyi sağlık hizmeti sunduğumuz konusunda bir kanaat oluştu, gerçek bir kanaat bu. Evet, biz iyi sağlık hizmeti sunuyoruz. Ancak bu konuda bazı illegalitelerin, yanlış uygulamaların önüne geçmek için de her türlü tedbiri aldığımızı bütün toplumun bilmesini istiyorum. Biz iyi sağlık hizmeti sunuyoruz, kaliteli sağlık hizmeti sunuyoruz. Onun için bunun sürdürülebilir olması için her türlü tedbiri alıyoruz. Ben, bizi ağırlayan herkese teşekkür ediyorum. Güzel şehrimiz, kadim şehrimiz Nevşehir’den herkese selam, saygılarımı iletiyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” dedi.