Güncel

Sanatçı Ali Ercan, Nevşehir'li Yaşar Eroğlu'na konuk oldu.

Eroğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı ve NEVBİAD Yönetim Kurulu üyesi Nevşehirli iş insanı Yaşar Eroğlu, Ünlü sanatçı, bestekar ve oyuncu Ali Ercan'ı çalışma ofisinde ağırladı.

Bir çok türküleri ile “Medine’ye varamadım” ve “Doyamadım Muhammed’e” gibi söylediği ilahileriyle de tanınan ünlü türkücü Ali Ercan, “Çok sevdiğim değerli hemşerim Yaşar Eroğlu'nu ziyarete geldim. Fırsat buldukça ziyaretine geldiğim dostuma beni güzel bir şekilde ağırladığı için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Sanat hayatının 70'inci yılını kutlayan Niğdeli sanatçı, bestekar ve oyuncu Ali Ercan, Nevşehirli gururumuz iş insanı NEVBİAD Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Eroğlu'nu çalışma ofisinde ziyaret ederek önce mini bir konser verdi ardından da hayatını anlatan ve Mustafa Eryaman'ın kaleme aldığı “Ali Ercan Dostlarıma Çağrım” isimli kitabını imzalayarak hediye etti.

"Karakaş gözlerin elmas" türküsünü İş insanı Yaşar Eroğlu ile birlikte okuyan ünlü türkücü Ali Ercan; "Yaşar babam, Yaşar hemşehrim, canım ciğerim sizi görmekten çok mutlu oldum. Ben Anadoluyum... Size ufak bir mini konser vermek isterim. Bu vesile ile güzel insanlarımızın yaşadığı Nevşehir'i ve tüm Nevşehir halkını çok seviyor ve dualarımı gönderiyorum. Babamın adı hıdır elimden gelen budur" dedi.

Kendisine yapılan nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yaşar Eroğlu'da, çay eşliğinde yapılan keyifli sohbetin ardından Ercan’a, teşekkür etti.

Ziyarette Ali Ercan'a Nevşehirli İsmail Karakaya ve Turan Uğurlu'da eşlik ettiler.

Ali Ercan Kimdir?

Ali Ercan, İlahileri ve Türküleri ile dinleyenleri mest etmeye devam ediyor. Hakkında ise bilinmeyen bir çok sorunun cevabı merak konusudur. Kimdir? evli mi? ailesi ve yaşantısı hakkında detaylı biyografisi.

Sanatçı Ali Ercan 1931 senesinde dünyaya gelmiştir. Aslen Niğde‘ye bağlı olan eski ismi ile Ferbenk yeni ismi ile İçmeli Köyü nüfusuna kayıtlıdır.

Henüz 6 yaşında iken annesi Fatma Hanım’ı, 7 yaşında iken’de babası Ahmet Bey’i yitirmiştir. Çocukluk yıllarından itibaren sanatını icra etmeye başlayan Ali Ercan beste ve bağlama ile sesini duyurmayı başarmıştır.

Henüz 8 yaşında iken hem çalmaya, hem de söylemeye başlamıştır. Zaman ile çevresinde bulunan şairlerden beste yapmayı öğrenmiş, bağlamasını ise daha iyi çalmaya başlamıştır.

18 yaşında iken İstanbul Radyosunun gerçekleştirdiği sınava katılmış, kazanmış ve burada çalışmalarını sürdürmeye başlamıştır. O dönemde emeğinin karşılığının az olması sebebi ile oradan ayrılmaya karar vermiştir.

Özellikle askerlik çağında bağlama ve türküler sayesinde farklı kültürler ve insanlar tanımıştır. Askerde iken ufku iyice genişlemiş, bilgisi de artmıştır.

1962 senesinde Karakaş Gözlerin Elmas isimli türkü ile Türkiye’de ciddi kitlelere ulaşmıştır. 1964 senesinde ise Adana’ya Bir Kız Geldi Gördün mü? isimli ilk plağını müzik severler ile buluşturmuştur. 1965 yılında Karakaş Gözlerin Elmas ve Niğde Türküleri isimli kitabı basılmıştır. Geçmişten günümüze 300’ün üzerinde eserin altına imzasını atmayı başarmıştır.

1951 yılında evlenen Ali Ercan’ın bu evliliğinden, Mustafa, Ahmet ve Feza isimlerinde 3 evladı vardır.