Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Nevşehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü (SGK), ‘Emekliler Yılı’ kapsamında emeklilere öncelik ve ayrıcalık tanıyan bir iş birliği protokolü imzaladı.
Nevşehir'de SGK ve NEVÜ İş Birliği Protokolü
Nevşehir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, “2024 Emekliler Yılı” kapsamında üçüncü yaş üniversitesi iş birliği protokolünü SGK İl Müdürlüğü adına İl Müdürü Mehmet Baltacı İmzalarken Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi adına ise Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin imzaladı.
İmzalanan protokol kapsamında emekli vatandaşların bilgi ve becerilerini geliştirmelerine ve sosyalleşmelerine imkan sağlayacak faaliyetler ve eğitim programları düzenlenecek.
Protokol imza töreninde konuşan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, "Üniversite olarak toplumun her kesimine hizmet etmeyi önemsiyoruz. SGK ile imzaladığımız bu protokol, emeklilerimize yönelik gerçekleştireceğimiz çalışmaları daha etkili ve geniş kitlelere ulaşacak şekilde planlamamıza imkan sağlayacaktır." dedi.
Sosyal Güvenlik Kurumu Nevşehir İl Müdürü Mehmet Baltacı ise "Bu protokol ile emeklilerimize yönelik hizmetlerimizi daha da güçlendireceğiz.Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile iş birliği içinde gerçekleştireceğimiz faaliyetler, emeklilerimizin yaşam kalitesini artırmayı hedeflemektedir." ifadelerini kullandı.
Protokol, imzaların atılmasının ardından hatıra fotoğrafı çekimi ve başarı dilekleriyle sona erdi.
3. YAŞ ÜNİVERSİTESİ NEDİR?
3. Yaş Üniversitesi'nde gönüllü öğretim üyeleri dersler verecek. İleri yaştaki bireylerin toplumla iç içe bir şekilde yaşamını sürdürmesine katkı sağlayacak proje ile kişinin nörolojik, psikolojik, ruhsal ve fiziksel olarak aktif kalması da sağlanacak. Ayrıca kuşaklar arasındaki ilişkiler de güçlendirilirken bireyin edindiği bilgileri topluma yaymasına da aracılık edilecek. Proje, bireylerin gönüllülük ve sosyal sorumluluk bilinciyle sivil toplum kuruluşlarına destek olmasının da önünü açacak. Her hafta Üniversite tarafından belirlenen programa uygun olarak gerçekleştirilecek olan derslerde pek çok alanda eğitimler verilecek. Örneğin; ileri yaşta sık görülen hastalıklar, yaşlılığın psikolojik, sosyal ve hukuki boyutu, sağlıklı beslenmenin şifreleri, kentsel tarım ve botanik, ileri yaş almada fiziksel aktivite ve felsefe olmak üzere zorunlu teorik dersler olabilir. Bunun yanı sıra psikodrama, Yabancı dil ve öykü yazarlığı dersleri de seçmeli olarak sunulabilir. 50 Yaş ve üzeri emekli vatandaşlar hiçbir ücret ödemeden 3. Yaş Üniversitesi'ne kayıt olabilecekler. Detaylar üniversiteler tarafından hazırlanan program sonrası web sayfalarında ilan edilecek.