Sabancı Vakfı’nın desteğiyle, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi (SEÇBİR) ortaklığında Genç Mor Sertifika Programı kapsamında düzenlenen  Toplumsal Cinsiyet Sertifika Programı 4-11 Ağustos tarihleri arasında Kapadokya’da gerçekleştirilecek.

Programa 156 başvuru arasından kabul edilen 25 öğretmen adayı; 18 farklı ilden, 21 farklı üniversiteden ve 11 farklı branştan seçildi.Saygılarımızla,

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve

Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender)

PROGRAM

TARİH: 4 Ağustos2018, Cumartesi

SAAT:  13.00-15.00    Basın Mensuplarıyla Tanışma ve Röportaj

15:00  -   18.30          Öğretmen AdaylarıylaTanışma ve program tanıtımı

16:00-16:30               Etki-değerlendirme çalışması

YER:   Kapadokya Meslek Yüksek Okulu / Mustafa Paşa Yurdu

Toplumsal Cinsiyet Sertifika Programı Hakkında

2007 yılından itibaren Sabancı Vakfı'nın desteğiyle Türkiye'nin farklı illerinden lise öğretmenlerine toplumsal cinsiyet farkındalığı kazandırmak amacıyla yola çıkıldı.

2007 yılında Sabancı Üniversitesi bünyesinde iki günlük bir eğitim olarak başlayan Mor Sertifika Programı ve çalışma alanları zaman içinde yeni beliren ihtiyaçlar, edinilen deneyimlerle ve öğretmenlerin önerileri doğrultusunda 10. yılda Mor Dosya ve Genç Mor Sertifika programları hayata geçti. Daha çok öğretmeni, öğretmen adayını ve üniversite öğrencisini bünyesine dâhil ederek büyüyen program, eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması açısından eğitim alanındaki tüm aktörlere ve politika yapıcılara öncülük etme hedefiyle yoluna devam ediyor.

Sabancı Vakfı Hakkında:

1974 yılında Sabancı kardeşler tarafından kurulan Sabancı Vakfı, Merhum Hacı Ömer Sabancı'nın "Bu Topraklardan Kazandıklarımızı Bu Toprakların İnsanlarıyla Paylaşmak" felsefesi ile çalışan, Sabancı'nın insan sevgisi anlayışını samimiyetle hayata geçiren öncü bir vakıftır.

Kuruluşundan bu yana Türkiye'nin dört bir yanında eğitimden sağlığa, kültürden spora kadar 120'den fazla kalıcı eser yaptıran Sabancı Vakfı'nın eğitim alanındaki en büyük eseri, yenilikçi ve özgün eğitim modeli sunan Sabancı Üniversitesi'dir.

Bugüne kadar sağladığı on binlerce burs ve binden fazla ödül ile başarılı bireyleri teşvik eden Sabancı Vakfı, ayrıca kültür ve sanatın yaygınlaşması amacıyla çeşitli festivallere ve etkinliklere destek olmaktadır.

Sabancı Vakfı, "Toplumsal Gelişme Programlarıyla" sosyal meselelerin çözümüne katkıda bulunmayı amaçlayan sivil toplum kuruluşlarına hibe desteği vermektedir.

Vakıf bugüne kadar yaptığı çalışmalarla, Türkiye'nin dört bir yanında milyonlarca insanın hayatına olumlu katkıda bulunmuştur.

Sabancı Üniversitesi Hakkında:

Sabancı Üniversitesi 1,26 milyon m2 alana kurulu, en son teknolojiyle donatılmış eğitim ve araştırma merkezlerine sahip genç bir vakıf üniversitesidir. Ülkemizde öğrencilerin kendi lisans programlarını seçme özgürlüğüne sahip olduğu tek üniversitedir. Ana eğitim dili İngilizce olan Sabancı Üniversitesi’nde, akademik etkinlikler üç fakülte çerçevesinde yürütülmektedir: Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi (MDBF), Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi (SSBF) ve Yönetim Bilimleri Fakültesi (YBF). Yüksek lisans programları, öğrencileri kariyer odaklı alanlarda ve/veya araştırma alanında hazırlamak üzere tasarlanmıştır. Kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve diğer yükseköğrenim kurumlarıyla yakın ilişkiler kuran Sabancı Üniversitesi, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) üyeliğine kabul edilen Türkiye’deki ilk eğitim kurumu olmuştur.

SUGender Hakkında:

Resmi olarak 2015’te merkez niteliği kazanan Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender), çalışmalarını 2006’dan beri sürdürüyor. 11 senedir toplumsal cinsiyet üzerine çalışmalar yürüten Merkez, Mor Sertifika ve Cins Adımlar gibi ana faaliyetlerine ek olarak, Dicle Koğacıoğlu Makale ve Şirin Tekeli Araştırma Ödülleri gibi programlarıyla da alandaki birikimin taşıyıcılığını üstleniyor. Merkez, bu faaliyetlerin yanı sıra; birçok alana dokunan uluslararası konferans, panel, söyleşi, yetişkin eğitimi gibi etkinliklerle de, toplumda bu alanda ihtiyaç duyulan dönüşüme destek oluyor.