SU KULLANIM BELGESİ BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN BİLGİ VE BELGELER
1. Dilekce, ( Kuyu açılacak parsele ait tapu bilgileri, varsa hisse durumu, sulama sonrası yetiştirilecek ürün adı belirtilip, T.C. no, telefon, adres yazılacak. )
2. 1/5000 veya daha büyük (1/1000 - 1/2000) ölçekli kadastro haritası temin edilmesi, gerektiğinde 1/25000 lik harita istenilmesi.
3. Güncel tapu fotokopisi.
4. Başvurunun, ilgili taşınmazın tapu kayıtlarında ismi geçen maliki ya da noterce tayin edilen vekili tarafından yapılması.
5. Kiralanan taşınmazlarda başvuru, ÇKS kaydı ile uygun olmak şartıyle en az iki yıllık kira sözleşmesi yapılmalıdır.
6. Hisseli tapularda başvuru sahibi, diğer hissedarlardan, en az iki yıllık kira sözleşmesi almalıdır. Veya noterden hissedarlar adına muvafakatname yaptırmalıdır.
7. Dilekce ve ekindeki bilgilerin uygunluğunun kontrolü için parsel yerinde görülerek, bina, ahır, samanlık, avlu, depo, tarımsal önemi olmayan bitkiler, eğim, kayalık vs. yerlerin kapladığı alan yaklaşık olarak raporda belirtilecektir. Damla sulama metoduna göre, sulanacak tarıma uygun alanda, hangi bitkisel üretimin yapılacağı Su uygunluk raporunda belirtilecektir.
8. Döner Sermaye Saymanlığına yatırılan ücret makbuzu veya fotokopisi, dilekce ekine konulacaktır.
9. Bakanlığımızın 06.06.2014 tarihli, 2014/1 nolu ÇKS Genelgesi, 41. Maddesinde yer alan "Kiralama ve/veya tahsis yoluyla kullanım hakkı alınan mülkiyeti kamulaştırılan araziler, üzerinde tarımsal faaliyet yapılan tapudaki vasfı arsa, taşlık, kayalık ve ham toprak olan araziler, çiftçiler tarafından başvurulması halinde, ÇKS ye kaydedileceklerdir. Bu durumda olan arazilerde, tesbit komisyonlarınca örnekleme usulü tarımsal faaliyet kontrolü yapılabilir." Hükmünce Su Kullanım Belgesi verilebilecektir.
10. Köy yerleşik alanı içerisinde bulunan taşınmazlar ile belirli imar planı içerisinde bulunan ve vasfı arsa olan taşınmazların ÇKS kaydının bulunması ve etüd sırasında bitkisel üretim yapılıyor olması durumunda Su Kullanım Belgesi düzenlenecektir.
T.A.D. Şb Müdürü
Dr. Cengiz ÖZCAN