Nevşehirli hemşerilik bilinci ve dayanışmasını sağlamak amacıyla Tekirdağ ilinde Nevşehirliler derneği kurulması için çalışma başlatıldı.

Derneğin kurulma aşamasında olduğunu ifade eden Cebrail Koç, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında şunları ifade etti; 

İsmim Cebrail Koç, Aslen Gülşehir Yakatarla köyündenim. 14 yıldır da Tekirdağ Çerkezköy'de yaşıyorum. Özel bir firmada operatör olarak çalışıyorum. Bölgemizde Yozgatlılar, Aksaraylılar, Tokatlılar, Erzurumlular, Gümüşshaneliler, Niğdeliler vs. Bir sürü dernek var bizim neden olmasın diye düşündüm.  Yıllardır benim içinde bir ukde kalmıştı, bu hayalimi gercekleştirmek istiyorum. Etrafımda tanıdığım Nevşehirli hemşehrilerimizle istişare ettim herkes aynı fikirdeydi.

Hala hazırda Tekirdağ'da yaşayan yaklaşık 3 bin 500 civarında Nevşehirli hemşehrimiz var. Tekirdağ'da yaşayan hemşehrilerimizin bana ulaşmasını bekliyorum.

Amacımız Tekirdağ'da kuracağımız Nevşehirliler derneği çatısı altında hemşehrilerimizle birlik ve beraberlik içinde düğünde cenazede dayanışma kültürümüzü yaşatmak, birlikte kahvaltılar, geceler, Ramazan iftarları ve her yıl Piknik şölenleri gibi farklı etkinliklerle kaynaşmayı sağlamak arzusundayız." dedi.

Koç, yeni kurulacak derneklerine Tekirdağ'da yaşayan tüm hemşehrilerini üye olmaya davet etti.

Editör: İbrahim UYSAL