Yerel

Topaç Köyü’nde Örnek Çevre Bilinci Projesi Hayata Geçti

Nevşehir’in Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyünde, çevre temizliği ve bilinçlendirme adına anlamlı bir proje başlatıldı.

Nevşehir’in Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyünde, çevre temizliği ve bilinçlendirme adına anlamlı bir proje başlatıldı. Topaç Şehit Bekir Şahin İlkokulu Müdürü Mustafa ÇEVİK, Topaç Ortaokulu Müdürü Mustafa KALELİ ve diğer öğretmenlerin öncülüğünde geliştirilen proje kapsamında, köy meydanına atılan sigara izmariti, çekirdek kabuğu, yiyecek ve içecek ambalajı gibi çevre kirliliğine neden olan atıkların toplanması ve halkın bu konuda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Projenin önemli adımlarından biri olarak, Topaç köyü İmam-Hatibi Ali Enes Atalay, Cuma vaazında cemaatle çevre temizliğinin önemi hakkında nasihatlerde bulundu. İmam Atalay, çevreye zarar vermemek ve temiz bir yaşam alanı bırakmanın İslam’da büyük bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, bu konudaki duyarlılığı artırmayı amaçladı.

Cuma namazının ardından, Okul Müdürü Mustafa Çevik, İmam-Hatip Ali Enes Atalay ve Köy Muhtarı Ümit Aydoğdu’nun önderliğinde köy meydanında bir çöp toplama etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, okul öğrencileri, öğretmenleri, cami cemaati ve köy halkı büyük bir katılım gösterdi.

Çocuklarımızın bu projeye gösterdiği ilgi, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor

Etkinlik sonrası konuşan İmam – Hatip Ali Enes Atalay, “Temizliğin imandan geldiğini her fırsatta vurguluyoruz. Allah’ın bize emanet ettiği bu dünyaya karşı sorumluluğumuz var ve bu sorumluluğu yerine getirmek, çevremizi korumakla başlar. Köy halkımızın ve çocuklarımızın bu projeye gösterdiği ilgi, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor” dedi.

Köy Muhtarı Ümit Aydoğdu ise, “Köyümüzün temizliği ve düzeni bizim sorumluluğumuz. Bugün bu projeye verdiğimiz destekle halkımızın bu konuda daha dikkatli olmasını sağlamak istiyoruz. Hep birlikte temiz bir köyde yaşamak, bizim elimizde,” ifadelerini kullandı.

Toplanan atıklar, köy halkının dikkatini çekerek farkındalık oluştururken, gelecekte benzer projelerin devam edeceği mesajı verildi. Bu anlamlı projeyle Topaç köyünde hem çevre temizliği sağlandı hem de toplumun her kesiminde çevre bilinci oluşturulmasına katkıda bulunuldu.