Almanya'da daha önce bulunan, geçici ya da daimi olarak Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Niğde ve Yozgat illerinde ikamet eden gurbetçiler ile bunların aile bireylerinin sosyal güvenlik hak ve yükümlüleriyle ilgili düzenlenen ''Türk-Alman Danışma Günleri'' Nevşehir'de başladı.

Nevşehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde düzenlenen Türkiye-Almanya Danışma Günlerine SGK Nevşehir İl Müdürü Mehmet Baltacı,  Almanya Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürü Ulrike Foster ve heyeti ile Sosyal Güvenlik Kurumu Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanı Ramazan Elma ve heyeti katıldılar.

25-26-27 Haziran tarihlerini kapsayan programın açılışında Nevşehir Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Baltacı, 1 Aralık 1965 tarihinde yürürlüğe giren Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesine göre, Almanya’da çalışan Türk vatandaşları ile bu kişilerin aile bireylerinin sosyal güvenlik haklarını Türkiye’de de kullanma hakkına sahip olduğunu hatırlattı. 

Türkiye-Almanya Danışma Günü etkinliğinin Güzel atlar diyarı Kapadokya'nın merkezi Nevşehir‘de ilk defa yapılmasından mutluluk duyduklarını belirten Baltacı, “Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Niğde ve Yozgat illerinde ikamet eden Türk ve Alman vatandaşları ile bu kişilerin aile bireyleri, Türk ve Alman uzmanlarla birebir görüşerek bilgi alabileceklerdir. Danışma Günleri etkinliği 3 gün boyunca devam edecek olup, bu etkinliğin ilimizde düzenlenmesinde emeği geçen Kurumumuz yetkilileri ve Alman Sigorta Kurumu yetkililerine teşekkür ediyor, Danışma Günleri’nin sigortalılarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: İbrahim UYSAL