Genel

Türkiye’nin tanınmış simaları Gazze için Nevşehirlilerle buluştu

Türkiye’nin tanınmış simaları “Kapadokya'dan Gazze'ye bir nefes" adlı program kapsamında Gazze için Nevşehirlilerle buluştu

Gazze’ye Destek Platformu ile Eğitime Destek Platformu tarafından Nevşehir’de düzenlenen “Kapadokya'dan Gazze'ye bir nefes" adlı program, yüreği vatan aşkı ve kadim coğrafyalar için atan yüzlerce kişiyi bir araya getirdi.

Türkiye’nin yakından tanıdığı değerli araştırmacı, yazarlardan Yusuf Kaplan, Ayçil Kantoğlu, Tayyar Tercan, Ercan Çiftçi, Mustafa Çakır, Mehmet Ali Bayram ve Fatih Tuğra Doruk dünyanın içinde bulunduğu sıkıntılı ortam ve Gazze özelindeki yansımalar anlatıldı.

İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel’in açış konuşmasıyla başlayan programda, tekbirler getirilip İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

Gazeteci, araştırmacı, yazar Yusuf Kaplan, Gazze halkının izzetli ve onurlu bir duruş sergileyerek tüm dünyaya insanlık dersi verdiğini söyledi.

Filistin’e yönelik İsrail saldırılarının 7 Ekim’de başlamadığını uzun yıllardır her gün katliamlar yaşandığını vurgulayan Kaplan, Gazze’nin tüm insanlığa ve Müslümanlara ayna tuttuğunu, herkesin bu zalimlikler karşısında kaç kuruşluk adam olduğunu anladığını söyledi.

Müslümanların kendilerine çeki düzen vermesi gerektiğinin altını çizen Kaplan, "Eğer Müslümanlar hakiki Müslüman olsaydı, umreye giden insanların hepsi Gazze'ye yürüse biterdi bu iş. Biz Gazze'yi kurtaralım derken Allah'ın adaleti nasıl tecelli ediyor. Gazze aynasının gösterdiği asıl bizim kurtarılmamız gerektiğini gösteriyor. Bizim kendimize çeki düzen vermemiz lazım" dedi.

Ayçin Kantoğlu ise Filistin'e karşı sürdürülen katliama ortak olan firmaların ürünlerinin boykot edilmesinin tüm insanların vazifesi olduğunu ifade etti.

-    Gazze Anadolu’nun ta kendisidir

İsrail'in uzun yıllardır devam ettiği katliamlarda, çocuk, engelli, ihtiyar, kadın demeden sivil insanları katlettiğini söyleyen Kantoğlu, 

"Katliamlar 7 Ekim'den beri değil neredeyse bir asırdır yaşanıyor.  Gazze'de katledilen çocuklar, insan dediğimiz mefhumun özüdür. Onları katletmek hakikate el uzatmak demektir. Mutlak bir bedeli olur, hep olmuştur. Tıpkı peygamberleri katletmek gibidir, çocukları katletmek. Ne Arap, ne Kürt, ne Türk kimsenin sahip çıkmadığı Filistinli adı var ortada. O diyar bizimdir, orası Anadolu'dur. Boğazı kesilen, kurşunla kafası dağıtılan, üzerine bomba yağdırılan o evlatlar doğurmamış olsak da bizim evlatlarımızdır."

-    İsrail ordusuna katılan Türk vatandaşları ülkeye alınmasın

Tayyar Tercan ise İsrail’in yaptığı soykırıma destek vermek için yaklaşık 4 bin kişinin Türkiye’den İsrail’e giderek orduya katıldığını belirtti.
Gazzeli çocukları ve sivilleri katleden bu teröristlerin tekrar Türkiye’ye alınmaması, vatandaşlıktan çıkarılması ve savaş suçlusu olarak yargılanması için TBMM’den yasa çıkması gerektiğini vurgulayan Tercan, bu kapsamda başlatılan imza kampanyasına destek istedi. 

Program, Ercan Çiftçi, Mustafa Çakır, Mehmet Ali Bayram’ın konuşmalarının ardından sona erdi.