Ekonomi

TZOB Genel Başkanı Bayraktar Nevşehir’de

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Nevşehir'i ziyaret ederek, Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya ve çiftçilerle bir araya geldi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Nevşehir'i ziyaret ederek, Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya ve çiftçilerle bir araya geldi.

Nevşehir temasları çerçevesinde Nevşehir Ziraat Odası’nı ziyaret eden Bayraktar, Nevşehir ve Niğde Ziraat Odaları Başkanlarıyla istişare ederek, görüş alışverişinde bulundu.

İlk olarak Nevşehir'de Konya Ovası Projesi (KOP) tarafından finanse edilen “Çerezlik Kabak Çekirdeği Eleme, Sınıflandırma ve Paketleme Tesisi”nde incelemelerde bulunan Bayraktar, Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya'dan tesis hakkında bilgi aldı.

Bayraktar daha sonra Nevşehir'in Özyayla Köyünde çiftçilerle bir araya gelerek patates üreticileri ile sohbet edip sorunlarını dinledi.

Ardından patateslerin saklandığı kayadan oyma doğal soğuk hava depolarında incelemelerde bulunan Bayraktar burada patates üretiminde bu yıl yüzde 9,5, patates ekim alanında ise yüzde 8,5 artış dolduğunu belirterek açıklamalarda bulundu.

Nevşehir ziyaretine ilişkin açıklamada bulunan TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Nevşehir temaslarım çerçevesinde Nevşehir Ziraat Odası’nı ziyaret ettim. Nevşehir ve Niğde Ziraat Odaları Başkanlarımızla istişare ettim, görüş alışverişinde bulundum. Nevşehir'de patates ürününün yıl boyunca tedarik edilmesinde ve pazarlanmasında önemli rol oynayan Kaya Patates Soğuk Hava Deposunu Ziraat Odası Başkanlarımız ile birlikte ziyaret ettim. Tesis hakkında bilgi aldım ve sorunları dinledim. Nevşehir'in Özyayla Köyünde çiftçilerimizle bir araya geldim. Üreticilerimizin patates, soğan ve hayvansal üretimde yaşadığı sorunları dinledim. Nevşehir Ziraat Odası KOP Çerezlik Kabak Eleme, Sınıflandırma ve Paketleme Tesisini ziyaret ettim. Tesis hakkında bilgi aldım ve sorunları dinledim." dedi.

Bayraktar'ın Nevşehir ziyaretlerine Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya ile birlikte Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar'da eşlik etti.