Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü ve Nevşehir Gençlik Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde, Uçhisar Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen okçuluk festivali büyük ilgi gördü.

Geleneksel kıyafetli sporcuların kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik, yarışma ve sonrasında okçuluk gösterisi ile sona erdi...

Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı (JAKEM) bünyesindeki geleneksel atlı okçular da festival alanında açılış yürüyüşüne katıldılar.

Birçok farklı ilden 126 sporcunun katıldığı festival renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

Festivalin bitimiyle Uçhisar Kalesi önünde ödül töreni düzenlendi ve yarışmada ödül kazanan 1inci  2inci ve  3üncü sıralamaya giren yarışmacılara kupa ile ödülleri verildi.

Uçhisar Belediye Başkanı Abdullah Çamcı’nın konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Okçuluk festivali kapsamında kasabamızda sporcularımıza ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Uçhisar Kalesi ve çevresinde gerçekleştirilen festival kasabamıza gelen yerli yabacı turistlerinde ilgisini ve beğenisini topladı. Bu kapsamda festivali düzenleyen Gökbörü Geleneksel Spor Kulübu’ne ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ederim” ifadelerinde bulundu.