Kapadokya Alan Başkanlığı ve Uçhisar Belediyesi tarafından Uçhisar Güvercinlik Vadisi Aydınlatma Projesinde sona yaklaşıldı.

Uçhisar Belediye meclis üyeleri ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Uçhisar Belediye Başkanı Abdullah Çamcı, ‘’Vadi Aydınlatma Projesinin Kasabamız Turizmine Büyük Katkı Sağlayacağını’’ dile getirdi.

Başkan Çamcı,  “Aydınlatma projesi hayata geçtikten sonra gece saatlerinde kullanılabilecek olan vadinin görsel bir şölen sunması turizm gelirlerinin daha da artması bekleniyor. Vadiye herhangi bir müdahalede bulunmadan doğa ile uyumlu çevreyi koruyacak şekilde hazırlanan proje kapsamında yürüyüş yolu giriş çıkış üniteleri, oturma birimleri, çöp kutuları, yürüyüş ve cephe aydınlatmaları yer alacak.

Yapılacak aydınlatma çalışmasıyla turist sayımızı daha da yukarı seviyeleri taşıtacağız. Adeta gece müzesine dönüşecek olan vadimizin turizm destinasyonuna büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Güvercinlik Vadisi Aydınlatma projesi kasabamıza ve bölgemize hayırlı olsun” diye konuştu.