Ürgüp Belediyesi'nde, kadro fazlalığı gerekçe gösterelirek 16 işçinin belediyeyle ilişkilerine son verdi. 

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, işten çıkarmalara gerekçe olarak, Belediye giderlerinin %68’inin personel giderlerinden oluşması sebebiyle küçülme kararı aldıklarını gösterdi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul şu açıklamalarda bulundu;

"Belediyemiz aylık gelirleri aylık giderlerimizi karşılamaya yetmiyor. Daha önce yazmıştım, önce giderlmizi kısmak zorundayız. Yoksa giderleri karşılayamayız. Zamanla gelirlerimiz arttıkça da daha rahat bir çalışma ortamı sağlarız.

Fahri Bey zamanında 150 kişi olan çalışan sayımız 263 kişiye ulaşmış. Giderlerimizin %68’i personel giderlerinden oluşuyor.

Ürgüp’ün günlük ihtiyaçları için sadece %32 kalıyor. Bu doğru bir oran değil. Bu tablo ile Ürgüp’e sağlıklı hizmet veremeyiz.

Bu nedenle bugün 16 kişi küçülmeye gittik. Küçülme sırasında özellikle sabah ki ziyarette şöför ihtiyacı olduğunu bildiren Ürgüp Birlik firmasına başvuruyu önerdik.

Ürgüp büyüdükçe tekrar ihtiyaca göre kadroda da büyürüz. Tahminim toparlanma bir seneyi bulur.

Bugüne kadarki süreçte yaptıklarımız için Ürgüplülerin dayanışması ile hareket ettik. Büyük projeler için de ziyaretçilerimiz azalınca sponsor bulmaya , aramaya başlayacağım. Var bazı imkanlar." dedi.

Başkan Bul sözlerine şu sözlerle devam etti;  "Bir iki sözüm de bir önceki yönetime...

Benim, geçmiş konuşmayacağım geleceğe odaklanacağım demem konuları bilmiyorum takip etmediğim anlamına gelmesin.

Örnek mi?

Belediyeye ait bir arsayı önce özel bir şahısa satıp, belediye imkanları ile konut projesini alıcı şahıs için hazırlatıp, sonra da bu şahıs için Alan Kuruluna izin başvurusunda bulunmak nedir?

Kimin menfaatinedir?

Seçim öncesi şişik belediye kadrosuna ilave eleman alıp, bugün siyasi değil ekonomik bir kararla 16 kişi çıkarılınca, eczanede toplantı yapmak? Gazetecileri arayıp Ali Ertuğrul Bul aleyhine haber yapılsın istemek? Hala belediyeyi yönetiyor gibi içerden bilgi topllamaya çalışmak? Meclis üyelerimizi arayıp onu bunu niye çıkardın demek?

Seçimde halk sizi tercih etmedi.

Bir geri çekilin de kurtulsun millet.

Bütün gayrimenkuller satıldı, içeride para yok. Sosyal tesise sebze alırken bile arada aracı var.

Bir geri çekilin de düzelsin Ürgüp."