Yaşam

Ürgüp Damsa Barajı’nda Su Sporlarına İlgi Artıyor

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bulunan Damsa Barajı, son zamanlarda su sporlarına ilgi duyanların gözde adreslerinden biri haline gelmeye başladı.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bulunan Damsa Barajı, son zamanlarda su sporlarına ilgi duyanların gözde adreslerinden biri haline gelmeye başladı. Barajda düzenli olarak hobi amaçlı bot ve kano sporları yapan Muhammed Özen, Nevşehir’de su sporlarının daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Muhammed Özen’den Nevşehir İçin Önemli Çağrı!

Muhammed Özen, "Damsa Barajı, sadece doğal güzellikleriyle değil, su sporları için sunduğu imkanlarla da ön plana çıkıyor. Bölge halkının bu potansiyelin farkına varmasını ve daha fazla katılım göstermesini istiyoruz. Bu sporlar hem turizm açısından hem de gençlerin enerjilerini doğru yönde kullanmaları için önemli fırsatlar sunuyor" diye konuştu.

Slogan: "Kürek Çek, Nevşehir’in Sularında Hayallerine Yön Ver!”

Özen, su sporlarına olan ilginin artması ve daha geniş kitlelere ulaşması için çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını vurguladı. İlerleyen dönemlerde Damsa Barajı’nda kano ve bot yarışmaları düzenlemeyi planladıklarını ve bu tür etkinliklerin hem spora olan ilgiyi artıracağını hem de turizme katkı sağlayacağını ifade etti. "Nevşehir’imizin doğal zenginliklerini ve potansiyelini daha fazla öne çıkarmak adına su sporlarına yönelik yatırımlar yapmalıyız. Gelecek nesillere doğayla iç içe bir spor kültürü bırakmak için şimdiden adımlar atmalıyız" dedi.

Damsa Barajı’nın su sporları merkezi haline gelmesi için gerekli alt yapı çalışmalarının desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Özen, Nevşehir’de yaşayan herkesi bu projelere katılmaya ve destek vermeye davet etti.