Yerel

Ürgüp ilçesinde neler oluyor? İşte Başkan Bul'un ajandası

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunarak yapılan ve yapılacak projelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul yine sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunarak yapılan ve yapılacak projelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte Başkan Bul'un sosyal meydasında ajandasına yansıyan anlattığı o projeler;

- 01 Ekim 2024 tarihinde otoparkları devir alıyoruz. Hazırlıklar tamamlanmak üzere. Ana caddelerde abone uygulamamız olmayacak. Ücretlendirme saatlik olacak.

- Büyük Otel revize projemiz tamamlanmak üzere. Alan Başkanlığı ile yaptığımız ilk görüşmede talep edildiği üzere, Ada Yoğunluk Haritası çıkardık ve mimarımız otel projesini bu çalışma paralelinde revize etti. Tahminim 3 ay içinde ihaleye çıkabiliriz.

- Meydan yayalaştırma projesine ilişkin yol kapamaları için piston siparişleri veriliyor. Kasım ayı başında başlarız uygulamaya.

- Meydan projesi çizimlerini de konuşuyoruz. Kasım da o da başlar tahminim.

- Mevcut Terminalin yeni mimari projesi için Resmi Gazetede yayınlanan ilan üzerine Türk Mimarları şu anda “Odak Ürgüp Projesini” konuşuyorlar. Ürgüp yerli yabancı mimarların odağında. Konuşuluyor olmamız bile hoş. Katılım talebi beklentimizin üstünde. İyi bir şey çıksın.

- Ürgüp Erhan Ayata Güzel Atlar Sergisi bina tadilatımız da son dürat devam ediyor. Kasım 15 açılış hedefimiz.

- Hayvan Bakıevi için arsamızın tapu devir işlemleri tamamlandı. Kampanyada şu ana kadar 175 bin TL birikti. Yeterli kaynağı bulacağız gibi. (Bugüne kadar kısırlaştırılan köpek sayımız 75. Bir ayda 20 daha hedefimizde)

-Pek çoğunuzun fark ettiği gibi Ürgüp yine yeniden gündem olmaya başladı.

Açılan yeni işletmelerin artan sayısından, daha önce kiralayamadığımız dükkanlara artan talepten, tv programlarında ve basında yankı bulmasından, bizler bunu yakından hissediyoruz.

Sizlerden ricam: Işıklandırmada epey yol aldık. Aynısını tabelalarda da yapalım. Yönetmelğimiz büyük marketler için 31.12.2024 ve yönetmelikte belirtilen mahallerde 31.03.2025 e kadar değişim süresi içeriyor. Bizler Yönetmeliği uygulamakla kararlıyız. O tarihi beklemeden Ürgüp’ümüzün tabelalarını yönetmeliğe uygun hale getirelim.

Ürgüp’ü her açıdan geliştirmek sadece Belediye eli ile olmaz. Olur da olmasın hepimizin eseri olsun. Şimdiden yenileyelim tabelaları. Avanos, Uçhisar ve Ortahisar’ın çoktan yaptığını Ürgüp’te zamanında yapar." dedi.