Filipinler Süper Ligi ekiplerinden Cebu Football Club’u çalıştıran Nevşehir'in Ürgüp İlçesi İltaş Köyünden olan Teknik Direktör Memiş Özata, takımını şampiyonluğa kadar taşıdı.

UEFA A Diploması, Akademi Master, TFF Antrenörü ve Tudor sahibi Ürgüplü Teknik Direktör Memiş Özata, 2024 sezonunda yoluna Filipinler Süper Ligi’nde Cebu Football Club ile devam etti.

Ürgüp İlçesi İltaş Köyünde fırsat buldukça rahmetli babasından kalan evin restoresini sağladığı topraklarda vakit geçiriyor. Ter temiz havası, soğuk suyu, yeşilin içerisinde huzurla yaşıyor.

Lige şampiyonluk hedefiyle giren Memiş Özata’nın sporcuları, 14 haftalık dilimde 12 galibiyet 2 mağlubiyet alırken, 36 puanla 2. sırada, liderin gerisinde yer aldı. CEBU FC Takımı olarak Asya kupasına katıldı. Şampiyonluğu kıl payı kaçırdı Ligin sondan 2 nci haftasına 1 puan geride Şampiyon adayı Takımın arkasında girdi, Filipinlerde çok başarılı bir sezon geçirdi.

Ürgüplü teknik adamın çalıştırdığı Cebu Football Club, ligdeki son müsabakada Mendiola takımını 5-1 mağlup etti.

Teknik Direktör Memiş Özata, teknik direktörlük kariyeri boyunca Türkiye'de birçok takımı çalıştırırken, yurt dışında ise Slovakya'nın Partizan ekibinden sonra Filipinler Süper Ligi ekiplerinden Cebu Football Club’u çalıştırdı, yurt dışı takımlarından çeşitli teklifler aldığını belirten Özata süreci değerlendireceğini belirtti.