Son zamanlarda birçok işte kolaylık sağlayan yapay zeka teknolojisi denizi olmayan Nevşehir'in Ürgüp ilçesine deniz getirdi. 

Yapay Zekanın Ürgüp ilçesine getirdiği deniz ise sıcak havaların yaşandığı kentte vatandaşların büyük beğenisini aldı.

Ürgüp'e deniz gelirse...

Rüzgarın dekore ettiği bir tabiat harikası olan Kapadokya, Dünyanın “Yeni 8 Tabiat Harikası” arasında gösteriliyor. İşte o Kapadokya'nın merkezi Ürgüp'te Ya bir de deniz olsaydı! Nasıl olurdu?

İşte bu düşünceyle yola çıkan Ürgüp'ten Ö.Tanfer Temel, www.fibhaber.com için bu soruyu cevaplayacak tarzda görseller paylaştı.

İşte yapay zeka ile Ürgüp'te deniz tasarımları: ÜRGÜP MARİNA

Ö.Tanfer Temel, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "İnşaat ve proje firması sahibiyim. Ancak uzun yıllardır çeşitli tasarımlarla uğraşmaktayım. Yavaş yavaş hayatımıza giren yapay zeka ve diğer illustrasyon yazılımları kullanarak instagram da @creativeurgup adıyla eğlenceli paylaşımlar da yapıyorum.

Kapadokyanın problemlerini, eğlenceli yanlarınıda bir nebze çizgilerle anlatmaya çalışıyorum aslında... Malum, turizmin çok da iyi gitmediği günlerde, bu problemlerin kaynaklarını, biraz da ironi yaparak tasarımlara dönüştürüyorum...Tabii ki çeşitli firmalarla reklam konularında talep geliyor ve bu talepleride karşılamaya da çalışıyorum." dedi.

ÜRGÜP MARİNA designedbyTanfer

Nevşehir de Deniz Olsaydı Nasıl Olurdu?

Tarihi Doğası Kalesi ve İnsanı ile bir başkadır Nevşehir'im...Keşke diyebileceğimiz tek eksiğimiz galiba Nevşehir'in bir de Denizi olsaydı şeklinde her Nevşehirlinin içindeki bir uhte...

Kimbilir teknolojinin hızla geliştiği Dünyamızda belkide Çılgın bir projeyle birlikte Akdeniz den Karadenize açılacak bir denizyolu tüneliyle Anadolu'nun ortasından kanal açıp, Nevşehir'e' deniz getirilebilir mi acaba.
Nevşehir Atatürk bulvarı üzerinden Gemilerin Peribacaları arasından geçmesi...Elbette şimdilik bunların hepsi tatlı bir rüya...Güzel bir hayal.

Özellikle boş vaadlerle siyaseti kirletenler bir gün gelirde "Nevşehir e Deniz getireceğim" derse de "Siyasettin Ağzı Torba değilki büzesin" şaşmamak lazım...

İşte içinden bir ah çeken Nurullah Bıkmazer ve Hilmihan Gürlevik isimli bir Nevşehirli hemşehrimizde bu özlem ve hayalini işte bu hazırladığı resimle gidermiş...

Bizde FİB Haber olarak beğeninize sunuyoruz...