Egzoz kapaklarını açarak gezen, yüksek müzik çalarak dolaşanlar vatandaşlara rahatsızlık veren motosiklet ve otomobil sürücüleri Ürgüplüleri canlarından bezdirdi.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar polisin özellikle motosikletlere, abartı egzoz olan araçlara ve yüksek sesle dolaşanlara yönelik denetim yapmasını istiyor.Hava sıcaklığının arttığı şu günlerde vatandaşlar, geceli gündüzlü egzoz ve yüksek müzik seslerinden rahatsızlık duyduklarını belirtti. Kurallara uyan sürücülere başta teşekkür ediyoruz.

Özel sistemlerle egzoz sesini kasıtlı olarak arttıran bilinçsiz sürücüler, vatandaşı çileden çıkarıyor. Scooterların yaş gözetilmeden sürdürülmesi, ışıksız ikazsız araçların önlerine ansızım çıkmaları, tek kişi yerine 2 veya 3 kişi ile binilmesi trafikte kazalara davetiye çıkarıyor.

HALLERİNİ SAVUNAN SÜRÜCÜLERİN BAZI KUSURLARI

Işıksız, plakasız, ehliyetsiz, abartı egzoz sesleri, trafikte ve kaldırımda tek teker üzerinde sürmeleri, çocuk parkları içerisinde cirit atmaları, egzoz patlatmaları, muayenesiz, sigortasız, kasksız sürülmesi, trafikte dikkat dağıtan araçlara takılan air aparatları, yüksek müzik sesleri, gereksiz korna kullanımı, plakasız olmalarına rahmen petrollerden yakıt alabilmeleri, elektrikli scooterların ışıksız ikazsız araçların önlerine ansızım çıkması, aşırı süratli sürülmesi, araçların sağından geçmeleri, vs...

PLAKA YOK, KASK YOK, EHLİYET YOK, GÜRÜLTÜ ÇOK

Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız vatandaşlar, polis ekiplerinin motosikletlere, abartı egzoz olan araçlara ve yüksek sesle dolaşanlara sıkı denetim getirmesini istiyor.

Trafikte otomobil sürücülerine ecel terleri döktüren kural tanımaz motosiklet ve otomobil sürücüleri gece saatlerinde ise aşırı gürültüyle insanları uyutmuyor.

Gürültü terörü yaratan araç ve motosikletlerin denetime alınması isteniyor.